Šviežios žuvies išsiilgę žmonės į kainas nebekreipia dėmesio

Likus kelioms dienoms iki Velykų, klaipėdiečiai suskubo rūpintis, kad ant šventinio stalo netrūktų žuvies. Šviežios žuvies žmonės šiomis dienomis daugiau išperka ir dėl tebesitęsiančio pasninko. Žvejai džiūgauja prieš pat šventes sugautu gausiu laimikiu. Dvi savaites į jūrą išplaukti neleido audros. Apmirusi buvo ir prekyba šviežia žuvimi, jos stigo ir laikinose, ir nuolatinėse prekyvietėse.

Prieš Velykas klaipėdiečiai negaili pinigų šviežiai, geros kokybės žuviai.<br>E. Petkutė
Prieš Velykas klaipėdiečiai negaili pinigų šviežiai, geros kokybės žuviai.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Mar 28, 2013, 3:18 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:29 AM

Ketvirtadienį po pertraukos atidarytas žuvies turgus Danės krantinėje sulaukė pirkėjų antplūdžio – šviežios žuvies išsiilgę miestiečiai rikiavosi į eilę nuo pat ryto.

Žvejai išpildė savo pažadą ir žuvį pardavinėjo už mažesnę kainą nei miesto turguose. Šviežios menkės kilogramą Danės krantinėje galima nusipirkti už 8 litus, stintų – už 10 litų. Senajame turguje Klaipėdos centre ketvirtadienį už menkės kilogramą buvo prašoma litu, o už stintas – 3 litais daugiau. Tiesiai iš žvejų rankų pigesnės ir plekšnės, strimelės.

„Net nežiūriu į kainą, taip noriu šviežios žuvies“, - prisipažino vyresnio amžiaus klaipėdietė. Dėl kainų nesiderėjo ir kiti – žuvies pirko ne po vieną kilogramą. Paklausiausia išlieka menkė. Šios žuvies daugiausiai išperkama ne tik prieš šventes. Turguje ji populiarumu nusileidžia tik silkei. Daugiau nei įprastai per Velykas išperkama ir rūkytos žuvies, ypač skumbrės.

Kiek sumažėjusi stintų paklausa. Nors šių žuvelių ant prekystalių irgi ne taip gausu, kaip žiemą, jos dabar stambesnės.

„Prekiausime tol, kol nebeliks žuvies“, - žadėjo prekybos Danės krantinėje koordinatorius Mindaugas Rimeikis.

Tokiu dideliu pirkėjų dėmesiu šiuo metu negali pasigirti mėsos pardavėjai. Jie spėja, jog žmonės priversti laikinai atsisakyti mėsos gaminių dėl žvėriškų mokesčių už šildymą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.