Geriausi pasaulio statiniai (II)

Architektų „Facebook“ vadinamas įtakingas architektūros portalas „Architizer“ pirmą kartą paskelbė geriausių pasaulio pastatų apdovanojimus. Tai iš tiesų stulbinantys vaizdai, idėjos, pastatai iš viso pasaulio – nuo Gruzijos iki Ruandos. Tai – 87 geriausi kompetentingos komisijos ir 150 tūkst. portalo lankytojų išrinkti pastatai.

Geriausiu sporto statiniu komisija išrinko Holmenkoleno trampliną Norvegijoje (CEBRA, JDS, SeARCH, LPA).
Geriausiu sporto statiniu komisija išrinko Holmenkoleno trampliną Norvegijoje (CEBRA, JDS, SeARCH, LPA).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2013, 11:34 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:04 AM

Užuot šlovinusi vieną architektą ir tik išskirtinę architektūrą „Architizer“ komanda džiaugiasi galėdama pristatyti pasaulio įvairovę. Šioje dalyje pristatome geriausius sporto, religijos, kultūros, laisvalaikio ir  visuomeninius pastatus. 

Konkurso laureatai – labai skirtingų tipų ir formų pastatai – nuo milžiniškų dangoraižių iki kuklių butų.

Memorialai, galerija – namas, su baseinu viduryje, ledkalnį primenantys daugiabučiai prie Baltijos jūros, plūduriuojanti koplyčia, ir kvapą gniaužiantis pažintinis takas per Norvegijos fiordus.

Beje, šis „Reiulf Ramstad Architects“ sukurtas Nacionalinis turistų kelias Trolstigene tapo absoliučiu nugalėtoju – pelnė net keturias nominacijas.

Architizer A+ Awards“ misija – priminti visiems, kad jie yra architektūros gerbėjai, net jeigu jie to ir nesuvokia. Šių metų laimėtojai pristato geriausią architektūrą iš viso pasaulio, tarp jų - ne vienas projektas, kurio niekada anksčiau nesate matę“, - sakė „Architizer“ vadovas Marcas Kushneris.

52 kategorijose atskirai savo laimėtojus rinko komisija ir portalo skaitytojai. Dėl 14 projektų visuomenės ir profesionalų nuomonės sutapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.