Investuotojai Palangai perša ir žirgyną, ir sniego areną

Vos per savaitę kurortas sulaukė siūlymų statyti didžiulį baseiną, sniego ir ledo arenas, dengtą žirgyną, naujų viešbučių ir restoranų.

Investuotojai žada, kad aptriušusio žirgyno vietoje iškils naujas maniežas, konkūrų aikštė, ledo arena, teniso aikštynai, viešbutis, restoranas.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Investuotojai žada, kad aptriušusio žirgyno vietoje iškils naujas maniežas, konkūrų aikštė, ledo arena, teniso aikštynai, viešbutis, restoranas.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas")

Apr 2, 2013, 8:03 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:53 PM

Šimtais milijonų litų įvertinti projektai negali nedžiuginti Palangos valdžios. Tačiau ši nelinkusi visko priimti už gryną pinigą.

„Esu regėjęs nemažai projektų su gražiais piešiniais, būsimų statinių vizualizacijomis, bet tokie planai dažniausiai virsdavo šnipštu”, – atsargiai kalbėjo kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Projektas – įspūdingas

Bet planus miesto valdžiai pristatę investuotojai tikino, kad jų ketinimai labai rimti.

Palangos pietrytinėje dalyje Klaipėdos krovinių ekspedijavimo bendrovė „Karpis” užsimojo pastatyti sporto ir rekreacijos centrą.

Šiuo metu apšiurusio žirgyno vietoje turėtų iškilti 50 numerių viešbutis su konferencijų centru, motelis, erdvus restoranas.

Čia turėtų atsirasti dengtas 600 žiūrovų vietų žirgyno kompleksas, arklidės, konkūrų aikštė, jojimo maniežas, įrengtas 2 hektarų parkas, skirtas jodinėti žirgais.

Taip pat turėtų iškilti ledo arena ir 50 metrų ilgio plaukimo baseinas, teniso aikštynai, beveik 100 vietų sportininkų namai.

Bijo daugiabučių kvartalo

Skaičiuojama, jog viso šio komplekso vertė būtų ne mažesnė nei 200 mln. litų. Beveik pusę pinigų ketinama gauti iš Europos Sąjungos fondų, likusią dalį – iš užsienio partnerių.

Šiuo metu įmonė dar tik derasi dėl valstybinės žemės nuomos. Pinigų ketinama gauti tik 2015 metais, o statyba užtruktų dar porą metų.

Anot Palangos politikų, planas labai gražus, tačiau reikia konkretesnių terminų.

Baiminamasi, kad subliūškus užmojams visa teritorija gali būti rezervuota keliems dešimtmečiams, o galiausiai joje atsirastų gyvenamieji namai.

Šiaurinėje miesto dalyje Kauno verslininkai planuoja statyti sniego areną su nusileidimo trasomis ir vandens pramogų parką.

Apie 8 hektarų ploto privačiame sklype, kuris dabar patenka į pramoninę kurorto zoną, taip pat ketinama statyti SPA centrą, prekybos, viešbučių ir restoranų kompleksą.

Visko nenori atskleisti

Su „Lietuvos rytu” itin nenoriai apie projektą kalbėję ir prisistatyti vengę verslininkai savivaldybėje domėjosi galimybe statyti aukštesnį sniego arenos pastatą, nei numato kurorto bendrasis planas: 29 metrų vietoj 17,5 metro.

Miesto valdžia kol kas abejoja, ar kauniečiai sugebės įgyvendinti savo planus. 

Mat vien sniego arenai reikėtų apie 150 mln. litų. Likusiems statiniams – mažiausiai dar antra tiek.

Projekto rengėjai aiškino, kad viską finansuos privačiomis lėšomis, bet prasitarė, jog vyksta derybos ir su strateginiu investuotoju. Kokiu ir iš kur – kol kas esą paslaptis.

Statybų numatoma ir daugiau

Šiuo metu rengiami detalieji planai, kuriuose numatytos dar keleto sveikatingumo kompleksų ir viešbučių statybos.

Buvusį „Lino” baseiną ketinama paversti milžinišku SPA centru su baseinais.

Apleisto buvusio Jūrininkų ligoninės sveikatos centro vietoje turėtų atsirasti didelė sanatorija su geoterminio vandens baseinais.

Numatyta plėsti „Palangos lino” sveikatos centrą, kuriame žadama pastatyti dar vieną ligonių reabilitacijai skirtą pastatą su baseinu ir žydinčiu sodu ant stogo.

Turėtų viską, ko reikia kurortui

Šarūnas Vaitkus

Palangos miesto meras

„Dabar Palangą užplūdusių investuotojų sumanymai džiugina, nes statyti sporto, pramogų ir sveikatinimo kompleksus ketinama ne kurorto centre, o apleistose miesto vietose.

Taip labiau prasiplėstų poilsiui ir pramogoms naudojama Palangos teritorija, o svečiai čia turėtų ką veikti ištisus metus.

Jei iš tiesų Palangoje atsiras tai, kas dabar numatoma, turėsime viską, ko reikia šiuolaikiniam tarptautiniam kurortui.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.