Po dviejų savaičių pertraukos atsidarė Kipro akcijų birža

Kipro vertybinių popierių birža, neveikusi daugiau nei dvi savaites, atsidarė balandžio 2 d. „Hellenic Bank“ akcijos smuko 4 proc. Apie tai praneša AP.

Atsidarius biržai „Hellenic Bank“ akcijos smuko 4 proc., daliai bankų dar neleidžiama prekiauti akcijomis.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Atsidarius biržai „Hellenic Bank“ akcijos smuko 4 proc., daliai bankų dar neleidžiama prekiauti akcijomis.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 2, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:27 PM

Akcijų biržos darbas yra apribotas kaip ir bankų teikiamos paslaugos. „Bank of Cyprus“ ir „Laiki Bank“ akcijomis prekiauti draudžiama dar dešimt dienų - iki balandžio 15 d. Tokios griežtos priemonės taikomos norint apsaugoti finansinių įmonių akcininkus.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Kipro vyriausybė likviduos „Laiki Bank“. Pelną duodantys šios įmonės aktyvai pereis „Bank of Cyprus“. Didelių indėlių savininkams šis bankas už pinigų dalį suteiks savo akcijų. „Bank of Cyprus“ taip pat iš dalies bus privatizuotas.

Kol kas neaišku, ar „Bank of Cyprus“ grąžins stambiesiems indėlininkams jų pinigus, ar tik suteiks akcijų. Lieka galimybė, kad jie praras visus savo pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.