Bėdos dėl skolų V. Romanovą pasivijo Bosnijoje ir Hercegovinoje

Bosnijos ir Hercegovinos teisėsauga aiškinasi, ar skandalingai pagarsėjusiam verslininkui iš Lietuvos Vladimirui Romanovui priklausanti Biračo molžemio kasykla neslepia mokesčių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2013, 8:40 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:37 PM

Naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad teisėsauga atkreipė dėmesį į molžemio kasyklos veiklą, kai įmonė įklimpo į skolas.

„Regiono prokuratūros nurodymu bus aiškinamasi, ar pastaruoju metu nebuvo neteisėtai naudojamos iš Investicijų ir vystymo banko gautos paskolos, ar nebuvo slepiami mokesčiai“, - žurnalistams teigė Bosnijos autonominės Serbų respublikos policijos atstovė spaudai Mirna Soja.

Biračo molžemio kasyklų atstovai tvirtina, kad įmonės vadovai pastaruoju metu buvo išvykę į Lietuvą. Jie turėtų grįžti į Bosniją trečiadienį ir galbūt tada pakomentuos susidariusią situaciją.

Bosnijos Serbų respublikos vidaus reikalų ministras patvirtino, kad Vyriausybė pirmadienį sudarė specialią grupę, kuri turėtų tirti pranešimus apie galimus pažeidimus Birače.

Praėjusiais metais kompanija pranešė patyrusi maždaug 9 mln. litų nuostolį. Įmonė yra didžiausias darbdavys regione, tačiau nuostolingai dirba jau ne pirmus metus. Pranešama, kad per daugybę metų kasyklos nuostoliai pasiekė apie 1,3 mlrd. litų.

Praėjusį mėnesį V. Romanovas molžemio gamyklos bėdas aiškino dėl problemų Lietuvoje, kur buvo sustabdyta jo valdomo Ūkio banko veikla. Jis tikisi, kad padėtis kasyklose pagerės, kai Šiaulių bankas perims Ūkio banko turtą ir įsipareigojimus.

Balandžio 5-ąją yra šaukiamas Biračo akcininkų susirinkimas. Jame bus paskirta nauja įmonės valdyba. Ji turės parengti naują įmonės verslo planą.

Teigiama, kad įmonė įklimpo į bėdas po to, kai pasaulinėse rinkose krito molžemio kainos, o žaliavai išgauti reikalingos dujos vis brango. Dėl skolų įmonei jau dvi savaites nutrauktas dujų tiekimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.