2012-2013 m. į paukštynų plėtrą investuotos didelės lėšos, trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje, kurioje pristatytos inovacijos, leidusios rinkai pasiūlyti naujų vištienos produktų, sakė įmonių grupės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys.
Praėjusių metų rudenį įdiegtos modernios paukštienos perdirbimo technologijos Vilniaus paukštyne. Asortimentą papildė kitaip paruošti, kitaip supakuoti, vienodai supjaustyti ir suskirstyti pagal svorį produktai, pagaminti iš įvairiausių vištienos dalių.
Šiais metais įgyvendintas Kaišiadorių paukštyno modernizacijos projektas - pertvarkytas paukštienos išpjaustymo cechas ir įdiegtos modernios gilesnio skerdenos dalių apdorojimo technologijos. Bendra investicijų į Kaišiadorių paukštyno modernizaciją suma siekia 15,8 mln. litų, pusė šių investicijų (8 mln. litų) - SEB banko suteikta paskola.
„Nuolatinės investicijos į modernias technologijas ir gamybos plėtra leidžia didinti pardavimų mastus tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkose, - teigia T. Barštys. - Įgyvendinę šį projektą vištienos produktų asortimentą praplėtėme Vakarų Europoje paklausiais, tačiau naujais Lietuvoje gilesnio išpjaustymo produktais“.
Pasak įmonių grupės vadovo, inovacijos ir kitokių produktų pasiūla Baltijos šalyse - tai nauja vištienos vartojimo kultūra. Patogų vartojimą ir įvairų pritaikymą itin vertina restoranų ir kavinių tinklai. Naują Kaišiadorių paukštyno asortimentą papildė nauji produktai Baltijos šalyse: sparnų peteliai „Tulpės“, vidinė filė be sausgyslės, taip pat šlaunų mėsa be kaulo - šie produktai jau pradėti tiekti Lietuvos ir eksporto rinkoms.