Šiaulių rajone renkami mokesčiai ir už užsitęsusią žiemą

Iš Kuršėnų ir Ginkūnų (Šiaulių r.) vakar turėjo būti pradėtos vežti

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 4, 2013, 10:51 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:07 PM

Šiaulių rajone šiukšles išvežanti bendrovė „Kuršėnų komunalinis ūkis“ dar praėjusiais metais paskelbė grafiką, pagal kurį bus išvežamos tiek komunalinės, tiek žaliosios atliekos - nupjauta žolė, nugenėtos šakos.

Prieš tai privačią valdą turintiems gyventojams buvo išdalinti specialūs tik žaliosioms atliekoms skirti konteineriai. Komunalininkai perspėjo žmones, kad šie konteineriai duodami nemokamai, bet rečiau bus išvežamos komunalinės atliekos. Todėl paraginta nesispyrioti ir žaliąsias atliekas sukrauti į atskirus konteinerius.

Tada buvo paskelbta ir grafikas, pagal kurį iš Šiaulių rajono gyventojų jau balandį buvo suplanuota tris kartus išgabenti žaliąsias atliekas.

„Atliekų nėra, nes žemę tebėra užklojęs sniegas. Vadinasi, nevažiuos šiukšliavežiai, bet mums sąskaitos, aišku, nemažės. Taip išeitų, kad turiu mokėti už užsitęsusią žiemą“, - į tuščią apsnigtą konteinerį rodė ir piktinosi vienas Šiaulių pašonėje esančios Ginkūnų gyvenvietės gyventojas.

„Kuršėnų komunalinio ūkio“ vadovas Vytautas Budrys pripažino, kad žaliosios atliekos išvežamos nebus: „Jų tiesiog nėra. Mašinos važiuos, išveš įprastas šiukšles, jei gyventojai paruoš konteinerius.“

Tačiau V. Budrys patikino, kad dėl užsitęsusios žiemos gyventojams sąskaitos už atliekų išvežimą ir tvarkymą nemažės: „To tikrai nebus, nes rinkliava yra vienoda.

Nenoriu gąsdinti, bet ateityje rinkliava, kuri dabar gyventojui siekia 5,4 lito per mėnesį, tikrai padidės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.