Slidinėjimo centrams ilga žiema - džiaugsmas

Kol didelė Lietuvos dalis piktinasi niekaip nesibaigiančia žiema, slidinėjimo centrų vadovai džiugiai trina rankomis – šiemetinis sezonas bent jau keliomis savaitėmis ilgesnis.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Apr 5, 2013, 4:26 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:56 PM

Vieni slidinėjimo trasų šeimininkai skaičiuoja, kiek per sezoną išaugo pajamos, palyginti su ankstesniais metais, kiti – guodžiasi, kad slidžių aistruolių gretas, deja, praretino išaugusi konkurencija, ypač Druskininkų sniego arenos, emigracija ir sunkmetis.

Be to, pastarosiomis savaitėmis slidininkų srautas kiek susitraukė, nors oras ir buvo palankus mėgautis šia pramoga.

„Žmonėms bent jau psichologiškai jau pavasaris“, - sakė Lietuvos žiemos sporto centro Ignalinoje direktorius Bronislavas Cicėnas.

Jam pritarė ir Vilniaus Liepkalnio slidinėjimo trasas prižiūrinčios bendrovės „Žiemos trasa“ vadovas Romualdas Glazauskas: „Žiemos mėnesiais per dieną suskaičiuodavau apie 50 automobilių, kuriais atvykdavo slidininkai, dabar – 15-20. Pavasaris yra pavasaris“.

Lankytojų srautas atslūgo po kovo 20-osios. Ankstesniais metais tokiu metu įprastai ir baigdavosi slidinėjimo sezonas Lietuvoje. Šiuo metu daugiausia ant kalno susirenka patys ištikimiausi slidžių aistruoliai ir snieglentininkai.

Tačiau bet kokiu atveju po trumpos, o dėl to prastos slidinėjimo trasų centrams, praėjusios žiemos ši leido kur kas lengviau atsipūsti.

R. Glazauskas spėja, kad šiemetinės pajamos bus 15-20 proc. didesnės nei ankstesniais metais.

„Tačiau išaugo ir išlaidos, juk mokesčius mokėti reikia, taip pat algas darbuotojams“, - sakė „Žiemos trasos“ vadovas.

Tuo tarpu Ignalinos trasų direktorius B. Cicėnas sakė, kad pajamos šiemet yra mažesnės nei anksčiau, mat kasmet mažėja lankytojų skaičius: „Juk dabar ir į Druskininkų areną galima važiuoti, kur mums su jais lygintis, ir Mortos kalnas Žemaitijoje traukia. O Lietuva nėra tokia didelė.

Be to, žmonės taupo, juk tai, ką mes siūlome, yra pramoga. O pramogos lieka paskutinėje vietoje. Svarbiau juk pavalgyti“.

Anot B. Cicėno, slidininkų būrį sumažino ir emigracija.

„Jauni išvažiavo, o tie, kurie liko, galbūt nesidomi trasomis“, - kalbėjo Lietuvos žiemos sporto Ignalinoje vadovas.

Užsitęsusi žiema slidinėjimo sezoną Ignalinoje pailgino mėnesiu. Skelbti trasų uždarymą žiemos pramogų centrai planuoja apie balandžio vidurį.

„Prigaminome daug dirbtinio sniego, be to, šiandien dar prisnigo“, - vakar sakė B .Cicėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.