Bendrijos bankrotas – dėl pastato pamatų

J. Basanavičiaus g. 16/Mindaugo g. 5 namo gyventojai nustėro sužinoję, kad jų bendrija bankrutuoja. Kadangi nebėra pinigų, niekas neišveža šiukšlių, gali būti išjungtas ir bendras patalpų apšvietimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė ("Lietuvos rytas")

2013-04-06 17:23, atnaujinta 2018-03-08 17:52

J. Basanavičiaus g. 16-ojo namo gyventojai šiuo metu šiukšles vogčiomis neša į aplinkiniams namams priklausančius konteinerius arba į viešąsias šiukšlių dėžes.

Namas netrukus gali likti ir be bendrojo naudojimo patalpų apšvietimo, nes kyla įtarimų, kad ir su elektros tiekėjais sutartis jau nutraukta.

Kaimynai kreipsis į teismą

Visos bėdos prasidėjo, kai daugiabučių namų savininkų bendrijos (DNSB) J. Basanavičiaus g. 16/Mindaugo g. 5 namo pirmininkas Rolandas Skučas sumanė sutvirtinti namo pamatus.

Darbai buvo atlikti, o visų pinigų bendrija taip ir nesumokėjo.

Kaimynai dabar įtaria, kad neseniai vykę namo pamatų sutvirtinimo darbai pirmiausia buvo reikalingi ne visiems butų savininkams, o būtent bendrijos pirmininkui.

„Kreipsimės į teisėsaugą dėl beveik pusketvirtų metų trukusios R. Skučo veiklos. Jis darė ką norėjo, manipuliavo visais kaimynais. Įspūdis toks, kad žmogus, pajutęs valdžią, nesiskaitė su niekuo”, – skundėsi „Sostinei” J. Basanavičiaus g. 16-ojo namo gyventojas Žilvinas Misevičius.

Įžvelgia manipuliacijas

Pasak Ž. Misevičiaus, sumanęs sutvirtinti namo pamatus R. Skučas žongliruodavo bendrijos valdybos narių nuomone: „Be jo paties, valdybą sudarė viena jau aštuoniasdešimtmetė kaimynė ir dar vienas kaimynas. Neva gavęs jų įgaliojimus priimti sprendimus R.Skučas juos priimdavo pats su savimi pasitaręs.”

Namo pamatų sutvirtinimo darbai atsiėjo daugiau negu 100 tūkst. litų. Juos atliko dabar bankrutuojanti bendrovė „Elvora”.

Kai kuriems namo butų savininkams už pamatų tvirtinimą teko pakloti solidžią sumą.

Ž. Misevičius su tėvu ir seserimi, gyvenantys daugiau nei šimto kvadratinių metrų bute, už šiuo darbus sumokėjo beveik 4 tūkst. litų.

„Tačiau atsirado keletas kaimynų, kurie įtarė, kad sutvirtinti pamatus labiausiai rūpi R.Skučui, kurio butas pirmajame aukšte, todėl atsisakė mokėti.

Mūsų bendrija „Elvorai” liko skolinga apie 15 tūkst. litų. Be to, kiek žinau, tie pamatų tvirtinimo darbai buvo atliekami be projekto ir leidimo”, – dėstė Ž. Misevičius.

Savo kaltės nemato

„Sostinės” paklaustas, kaip vertina kaimynų įtarimus, jog namo pamatų sutvirtinimu galėjo būti suinteresuotas asmeniškai, nes tai pagerino jo buto būklę, R. Skučas pareiškė, esą tokių kalbų komentuoti nenorįs.

„Bendrijai bankrotas buvo iškeltas, nes kai kurie namo butų savininkai nemokėjo mokesčių.

O sprendimas dėl pamatų remonto buvo priimtas bendru visų gyventojų sutarimu”, – tvirtino R.Skučas.

Turto neturėjo

Giedrius Česas

DNSB J.Basanavičiaus g. 16/Mindaugo g. 5 namo bankroto administratorius

„Lietuvoje gali bankrutuoti bet koks juridinis arba fizinis asmuo. Ši bendrija turto neturėjo, todėl aš, kaip bankroto administratorius, jokios ūkinės veiklos ir nevykdau.

Namo butų savininkai gali kurti naują bendriją arba prašyti savivaldybės skirti administratorių, kuris suras, kas išveš šiukšles ar sukinės lemputes.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.