Lietuvai - palankesni skolinimosi reitingai

Abiejų kredito reitingų perspektyva yra stabili, teigiama teigiama „Fitch Ratings“ pranešime.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, lrytas.lt

Apr 6, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:07 PM

Abiejų kredito reitingų perspektyva yra stabili, teigiama teigiama „Fitch Ratings“ pranešime.

Lietuvai suteiktas trumpalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingas taip pat pagerintas nuo F3 iki F2, o šalies reitingo lubos - nuo A iki A+.

„Fitch Ratings“ teigimu, sprendimas pagerinti Lietuvai suteiktus kredito reitingus priimtas įvertinus tai, kad šalies ekonomika toliau sėkmingai atsigauna po sunkios krizės, o fiskalinės konsolidacijos priemonės tęsiamos toliau.

Anot agentūros analitikų, Lietuvos veiksmai tvarkant viešuosius finansus padidino pasitikėjimą jos kreditingumu, todėl šaliai pavyko pastarąsias obligacijų emisijas tarptautinėse rinkose išplatinti rekordiškai mažomis palūkanomis.

Lietuvos bankų sektorius, kuriame dominuoja užsienio kapitalo bankai, yra gerai kapitalizuoti, todėl nepaisant vietos kapitalo „Snoro“ ir Ūkio bankų žlugimo pasitikėjimas šalies finansų sektoriumi taip pat buvo išsaugotas.

„Fitch Ratings“ tikisi, kad Lietuvai pavyks pasiekti pažangą siekiant atitikti Mastrichto kriterijus ir 2015 metais įsivesti eurą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.