Už pagyras aliejui gavo baudą

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė, kad bendrovė „Rudugys“ internetiniame puslapyje www.aliejus.com skelbė informaciją apie aliejų gydomąsias ar nuo ligų saugančias savybes, pažeisdama Reklamos įstatymą.

Pasak specialistų, teiginiai, kad aliejus gydo, yra neleistini, nes aliejai nėra vaistiniai preparatai.<br>R. Danisevičius
Pasak specialistų, teiginiai, kad aliejus gydo, yra neleistini, nes aliejai nėra vaistiniai preparatai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2013, 11:18 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:05 AM

Inspektoriams užkliuvo tinklalapyje skelbiami teiginiai, kad graikinių riešutų aliejus gydo žarnyno ir skrandžio opas, gydo tuberkuliozę esant uždegiminiams procesams bronchuose ir plaučiuose, didina organizmo pasipriešinimą radiaciniam apšvitinimui, pašalina iš organizmo radionuklidus, turi priešnavikinį poveikį, sulėtina senėjimo procesus, pakelia gyvybinį organizmo aktyvumą, o erškėtuogių aliejus veikia kaip antidepresantas, įveikiantis neryžtingumą ir suteikiantis pasitikėjimo savimi; stiprina kraujagyslių sieneles, neleidžia aterosklerotiniams procesams jų užkimšti, puikiai atkuria pažeistą odą, gydo nudegimus, randus, lėtina odos senėjimą, ramina, normalizuoja odos ir prakaito liaukų darbą.

Pasak specialistų, tokie teiginiai yra neleistini, nes aliejai nėra vaistiniai preparatai.

Visa patikrinimo medžiaga buvo perduota Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai, kuri už Reklamos įstatymo 14 straipsnio 1 dalies 1 punkto pažeidimą bendrovei „Rudugys“ skyrė 5500 litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.