Energetikos ministras ir įmonių vadovai pusdieniui taps mokytojais

Sostinės moksleivių laukia išskirtinė galimybė apie energetiką išgirsti iš pirmųjų lūpų, o energetikos ministro ir visos pagrindinių šalies energetikos įmonių vadovų komandos – neįprasta užduotis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:30 AM

Kaip įdomiai ir suprantamai papasakoti apie tai, ką energetikai veikia kiekvieną dieną, kaip pristatyti strateginius energetikos projektus ir sudominti energetiko specialybe – štai tokį riešutėlį šią savaitę gliaudo energetikos politikos formuotojai ir strateginių įmonių vadovai.

Ką pavyko išgliaudyti sužinos tie, kurie šį penktadienį atvyks į Vilniuje įsikūrusiame Lietuvos energetikos ir technikos muziejuje vyksiančias „Energetika gyvai!“ paskaitas.

Be energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus, kuris žada vyresniųjų klasių moksleiviams įrodyti, kad energetika – įdomiausia veiklos sritis, paskaitas skaitys ir pagrindinių Lietuvos energetikos įmonių („Visagino atominės elektrinė“, „Lietuvos energija“, „Litgrid“, LESTO „Klaipėdos nafta“, „Technologijų ir inovacijų centras“) vadovai.

Paskaitų metu vadovai atskleis, iš kur atsiranda elektra ir kiek jos įmanoma pagaminti rėkinat, taip pat ves elektros keliu nuo elektrinės iki vartotojo, sklaidys mitus apie branduolinę energetiką ir supažindins su išmaniaisiais elektros tinklais. Susirinkusieji į paskaitas sužinos, kokio dydžio bus suskystintų dujų terminalas Klaipėdoje ir galės žvilgtelti pro uždangą į ateities energetiką.

Pertraukų tarp paskaitų metu moksleivius linksmins ir konkursų laimėtojams prizus dalins populiarusis renginių vedėjas Žygis Stakėnas. Po paskaitų mokiniai galės dalyvauti nemokamose Energetikos ir technikos muziejaus ekskursijose.

„Kartu švęsti profesinę energetikų šventę visuomet kviečiame ir visuomenę. Pernai minėjome elektros Lietuvoje 120 metų jubiliejų, o šiemet Energetikų dienos proga norime moksleiviams ir studentams daugiau papasakoti apie tai, kaip veikia Lietuvos elektros sistema, kokius projektus energetikai įgyvendina ir kodėl retas pasigaili pasirinkęs energetiko darbą“, – sakė „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius ir Energetikų dieną organizuojančios Nacionalinės Lietuvos elektros asociacijos prezidentas Dalius Misiūnas.

Tikimasi, kad informatyvios ir interaktyvios paskaitos paskatins jaunimą labiau domėtis energetika, o galbūt su šia sritimi susieti ir savo ateitį.

Visą šią savaitę energetikos įmonių vadovai dalyvauja ir Kauno technologijos universiteto Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto studentų atstovybės ENDI organizuojamose „Elektros dienose“ ir skaito paskaitas Kauno moksleiviams ir studentams.

Išsamią „Energetikų dienų“ programą rasite adresu: https://www.nlea.lt/lt/Energetika2013.

Norinčius užsiregistruoti į „Energetikų dienų“ paskaitas, kviečiame skambinti telefonu +370 634 99400.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.