„Finastos“ pirkėjas - su Estijos banku susijusi įmonė ir A. Žabolis

Lietuvos bankas šią savaitę -

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 25, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:17 PM

Iš kaimyninės Estijos į „Finastą“ pretendavo du investuotojai – su LHV banku susijusi įmonė ir Estijos finansinio turto valdymo ir investicinės bankininkystės bendrovė „Redgate Capital“. Pastarajai, šaltinių teigimu, nepavyko šiam pirkiniui surinki pinigų, o LHV banko įmonei teliko įveikti Lietuvos banko reikalavimus.

Šiai pretendentei „Finastos“ procese, eversus.lt duomenimis, atstovauja investicijų bankas „Gild Corporate Finance“. Minimas Estijos investuotojas yra pristatomas kaip labai agresyvus ir ambicingas veikėjas bankininkystės sektoriuje.

Gerai informuoti šaltiniai sako, kad estai nuo pat pradžių „Finastos“ pardavime laikėsi oriai: informavo, kad juos domina banko įsigijimas ir svarbiausia - kad yra pajėgūs jį įsigyti. Todėl leido suprasti, kad kai pardavėjas tik bus pasiruošęs kalbėtis, jie sės derėtis.

Lygiai tokios pat taktikos, anot šaltinių, laikėsi ir A. Žabolis - po pirmosios nesėkmės bankrutavusio „Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis derėtis turi ne su tais, kurie tik nori banko, o su tais, kurie gali jį nupirkti. Dabar šie abu potencialūs pirkėjai siekia kartu įsigyti „Finastos“ banką.

Jeigu galimas „Finastos“ pirkėjas visus reikiamus dokumentus Lietuvos bankui pateiks iš karto, atsakymą jis turėtų gauti per 60 darbo dienų.

Atsižvelgiant į tai, „Finastos“ pardavimo procesas šiuo metu laikomas įsibėgėjusiu, o parduodamo „Snoro lizingo“ - pažengusiu žymiai toliau. Neatmetama galimybė, kad greitai jau gali pasirodyti ir pranešimas apie šio „Snoro“ turto pardavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.