Prekybos centrą „Prisma“ Kauno savivaldybė verčia reklamuotis kukliau

Kaune naujo prekybos centro „Prisma“ prieigose apie pusmetį stovintis reklamos bokštas privalės būti nugriautas arba perpus sumažintas. Pirmiausia dėl to, kad jis pastatytas nelegaliai, kaip „svetimkūnis“ Senamiesčio panoramoje, praneša Kauno miesto savivaldybė. Be to, reklaminis bokštas yra kelių dešimčių metrų aukščio, todėl kelia abejonių, ar toks statinys vėjuotomis dienomis saugus praeiviams, kurių kasdien čia būna dideli srautai.

Bendrovė projekto nederino ir neaptarė su savivaldybės specialistais, kaip atrodys ir kokio aukščio bus jos reklamos bokštas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Bendrovė projekto nederino ir neaptarė su savivaldybės specialistais, kaip atrodys ir kokio aukščio bus jos reklamos bokštas.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 3, 2013, 11:26 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:37 AM

Prekybos centrą reklamuojantis 30 m aukščio bokštas pastatytas prie pat kultūros paveldo vizualinės zonos. Pagal išorinės reklamos taisykles, mieste statomų reklamos įrenginių projektai privalo būti suderinti su savivaldybe.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjo Nerijaus Valatkevičiaus, rengiant detalųjį planą buvo numatyta vieta prekybos centro reklamai, tačiau vėliau bendrovė projekto nederino ir neaptarė su savivaldybės specialistais, kaip atrodys ir kokio aukščio bus jos reklamos bokštas.

„Negalime leisti, kad prekybos centro reklama konkuruotų ar užgožtų senamiesčio pastatus ar net Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčią. Visos bendrovės be išimties turi laikytis nustatytos tvarkos ir įstatymų“, - primena Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto tarybos kolegija rekomendavo administracijos direktoriui Dainiui Ratkeliui kreiptis į prekybos centro savininkus dėl reklamos bokšto sumažinimo arba visiško jo sunaikinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą