Sąvartynas iš Vilniaus bendrabučio išnyko neilgam

Rinktinės gatvės bendrabutyje gyvenantys kaimynai neištvėrę surengė talką Anastazijos Kozlovaitės kambaryje. Tačiau iškuopę šiukšlių kalną jie pastebėjo, kad moteris ir vėl tempia namo šiukšles.

A. Kozlovaitė tikino, kad baigti kaimynų praėjusią savaitę pradėto darbo jai neleidžia sveikata.<br>V. Ščiavinskas
A. Kozlovaitė tikino, kad baigti kaimynų praėjusią savaitę pradėto darbo jai neleidžia sveikata.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Lietuvos rytas")

May 5, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:19 AM

Kai A. Kozlovaitė praveria kambario duris, tvoksteli nespėjusi išsivėdinti smarvė, o akys užkliūva už kelių maišelių ant grindų.

Tai „turtas”, kurį A. Kozlovaitė spėjo parsigabenti po to, kai jos kambaryje apsilankė tvarkdariai. Iš kaimynės būsto kuopti šiukšles jie baigė praėjusią savaitę. Bet prieš kelias dienas šiukšlių vėl atsirado.

Toliau žarsto pažadus

Grindys tebėra nusėtos išmatomis ir puvėsiais, nes 65 metų A. Kozlovaitė po kaimynų vizito jų taip ir nesugebėjo išplauti.

„Porą valandų pailsėsiu ir išplausiu grindis. Betvarkydami užkamavo jie mane visai, vėl teks į ligoninę gultis”, – stumdama maišelius koja kaip visada sveikata skundėsi A. Kozlovaitė.

Pažadus ji irgi įpratusi žarstyti. Langai liko apmūsiję, tačiau jiems išvalyti ji samdysianti žmogų. Tapetams išklijuoti taip pat ieškosianti darbininko. Gal ir lubas nudažys.

Neišmetė tiktai knygų

Šiukšlių A. Kozlovaitės kambaryje per dešimtmetį buvo prikrauta iki palangės. Dabar būstas atrodo erdvus. Gal pagerėjo ir šeimininkės savijauta?

„Nuo to žmogaus fizinė sveikata nesikeičia”, – rimtu veidu aiškino moteris.

Nebėra baisių užuolaidų. Nebeliko voratinklių, besidraikiusių palubėje lyg siaubo filme. Tvarkdariai išnešė ir kadaise nuvytusią gėlę, kurios vazonas riogsojo ant lentynos.

Bet svarbiausia – iš kambario išnešta daugybė maišų šiukšlių. Tvarkdariai nedrįso išmesti tik knygų, kurios mėtėsi tarp atliekų. Knygas jie sudėjo ant lovos prie skarmalų, į kuriuos įsikuitusi miega būsto šeimininkė.

A. Kozlovaitė pasididžiuodama parodė į stalą, kurį užtiesė staltiese: „Ką tik gėriau arbatą. Ir daiktą yra kur pasidėti.”

Grindų dar neišplovė

„Daviau kibirą, ploviklio, skudurų, paprašiau bent kartą išsiplauti kambaryje grindis, kad mažiau smirdėtų. Vieną dieną pažadėjo, bet neišsiplovė. Kitą dieną jau ėmė skųstis sveikata”, – pasakojo tame pačiame bendrabučio aukšte gyvenanti Raimonda.

Ji netiki, kad po talkos A. Kozlovaitė pradės kitokį gyvenimą.

Klausimas tėra vienas – per kiek laiko šiukšlės vėl pasieks palangę.

Raimonda su kaimynais dėl nevalyvos moters vien savivaldybei parašė 8 skundus. Kiek kartų mynė įvairių įstaigų slenksčius – niekas nesuskaičiuos.

Neseniai savivaldybė pažadėjo atsiųsti darbuotoją, kuri A. Kozlovaitę mėgins įtikinti, kad jai reikia globėjo. Bet maža vilties, kad Rinktinės gatvės gyventoja pasirašys dokumentus. O kol nėra parašo, globėjo skirti nevalia.

A.Kozlovaitės kaimynai neturi net kur padžiauti skalbinių, nes nevalos kambarys – prie balkono durų. Skalbiniai kaipmat prasmirsta. „Čia jau sienos persigėrusios smarvės”, – atsiduso Raimonda.

Gyvenimą sugriovė nelaiminga meilė?

Kadaise A. Kozlovaitė buvo maloni ir pedantiškai tvarkinga. Žmonės patikėdavo jai prižiūrėti savo vaikus, prašydavo sušvirkšti vaistų. Tokią ją prisimena Rinktinės gatvės bendrabučio kaimynai.

Jie spėja, kad įtakos galėjo turėti nelaiminga meilė. Keistis A. Kozlovaitė pradėjo maždaug prieš dešimtmetį.

Tuo metu ji gyveno su vyru, kuris pasirodė esąs girtuoklis. Jis pragerdavo ir moters pinigus. Netrukus gerti pradėjo ir A. Kozlovaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.