JAV kompanija Vilniaus rajone atidaro naują gamyklą

JAV žemės ūkio technikos gamybos kompanija „Kinze Manufacturing“ Inc. pradeda savo veiklą Lietuvoje. Antroji pagal dydį JAV sėjimo ir sodinimo technikos gamintoja investuoja mūsų šalyje ir atidarys savo gamybos padalinį.

Lietuvoje bus gaminami populiariausi įmonės produktai.<br>Įmonės archyvas
Lietuvoje bus gaminami populiariausi įmonės produktai.<br>Įmonės archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 5:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:03 AM

Įmonė įsikurs Vilniaus rajone, šalia kelio Vilnius – Druskininkai. Lietuvoje bus gaminami populiariausi įmonės produktai.

99 proc. gaminių bus eksportuojama į Europos rinką – Rusiją, Ukrainą, Čekiją, Bulgariją, Vengriją ir kitas.

„Tai yra pirmoji mūsų gamykla užsienio valstybėje. Ketiname smarkiai didinti mūsų pardavimus Rusijoje, Ukrainoje bei Europos Sąjungoje“, – sako Susanne Kinzebaw, „Kinze Manufacturing“ viceprezidentė. – „Ieškojome vietos plėtrai Rytų Europoje: Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Jūsų šalį pasirinkome dėl produktyvios ir efektyvios darbo jėgos, vietinių gamybos tradicijų bei pozityvaus dėmesio iš valstybės institucijų“.

Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas džiaugiasi JAV kompanijos investicijomis, nes gamybinės pramonės plėtra yra vienas iš Lietuvos ekonominio vystymosi prioritetų.

„„Kinze Manufacturing“ Inc. investicijos yra mūsų šalies naujai atrasto konkurencinio pranašumo – mechaninės inžinerijos – įvertinimas. Lietuva – tarsi vartai į NVS šalių rinkas, su kokybiška infrastruktūra. Tikiuosi, kad ši įmonė Lietuvoje sukurs konkurencingą metalo apdirbimo ir technikos gamybos klasterį Vilniaus rajone, nes būtent gamybos sektorius labiausiai prisideda prie eksporto plėtros bei ženkliai skatina privataus sektoriaus mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros investicijas“, – sako premjeras A. Butkevičius.

Gamykla pradės veikti 2013 m. rudenį ir plėsis trimis etapais. Pradiniame etape bus vykdomas gaminių surinkimas iš importuotų bei vietinės rinkos partnerių gaminamų komponentų. 2015 m. bus atidarytas virinimo ir dažymo cechas, dalį komponentų gaminantis vietoje. 2017 m. gamykloje veiks pilnas gamybos ciklas, nuo metalo apdirbimo iki galutinio surinkimo. Atidarymo metu 2013 metais įmonėje dirbs 10 žmonių, o pradėjus dirbti pilnu pajėgumu čia dirbs 250 suvirintojų, mechanikų, šaltkalvių, staklių (CNC) operatorių ir kitų specialybių darbuotojų.

Kompanija ketina investuoti į darniąsias investicijas ir skirti lėšų bendradarbiavimui su vietos mokymo įstaigomis: universitetais, kolegijomis, profesinėmis mokyklomis bei profesinio rengimo centrais. Studentams bus suteikiama galimybė atlikti gamybinę praktiką ir susipažinti su pažangiomis gamybos technologijomis bei gamybos procesais.

„Naujas projektas turės teigiamą įtaką regiono ekonomikai“, – sako Milda Dargužaitė, VŠĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovė. – „Ši įmonė pasaulyje yra vertinama dėl aukštų kokybės standartų bei verslo integralumo principų. „Kinze Manufacturing“ Inc. inovacijų tradicijos papildys ilgametę Lietuvos inžinierinės pramonės patirtį ir suteiks jai stimulo vystytis toliau, vystant naujus produktus, tobulinant gamybos procesus bei keliant kokybės standartus. Džiaugiuosi šiuo Lietuvos laimėjimu pritraukiant investuotojus su moderniais gamybos poreikiais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.