24 metų emigrantas verslu paverčia ir savo silpnybes

Kaunietis Martynas Mikelėnas dar mokykloje žinojo – jei kada galės sau leisti darbo dieną nuvažiuoti į paplūdimį ir banglente užšokti ant bangos, bus pasiekęs savo asmeninės laisvės tikslą. Savo svajonę jis pagavo Ispanijos Tenerifės saloje – čia verslą įkūręs lietuvis gali kasdien gaudyti Atlanto vandenyno bangas. 24 metų vaikinas sėkmingai „įdarbino“ ir kitą savo gyvenimo patirtį: žiniomis iš ekonomikos studijų jis šviečia Jungtinės Karalystės imigrantus, o pats atsikratęs 16 kilogramų su antsvoriu kovoti moko savo tautiečius Lietuvoje.

Gyvendams Tenerifėje M. Mikelėnas sėkmingai suderina darbą ir poilsį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Gyvendams Tenerifėje M. Mikelėnas sėkmingai suderina darbą ir poilsį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

2013-05-09 11:17, atnaujinta 2018-03-07 00:59

Nesistebėkite, kad trims skirtingoms kompanijoms trijose šalyse vadovauja vos 24 metų jaunuolis. Savo jėgomis uždirbtų pinigų kvapą jis pajuto dar mokydamasis Kauno jėzuitų gimnazijoje.

Kol vieniems bendraamžiams labiau rūpėjo merginos ir futbolas, Martynas su keliais bendraminčiais mokyklos kieme prekiavo ledais ir žaislais. „Visada norėjau turėti savo pinigų, būti nepriklausomas“, – prisimena vaikinas.

Po darbo Anglijos fabrike – nuosavas verslas

Baigęs Kauno jėzuitų gimnaziją M. Mikelėnas išvyko studijuoti į Didžiąją Britaniją – Notingamo universitete ėmėsi verslo ekonomikos mokslų. Tiesa, dar paauglystėje verslininko gyslelę atradęs vaikinas Didžiojoje Britanijoje pirmiausia krimto, kaip pats sako, įprastinę emigranto duoną – dirbo fabrike. „Nors šis etapas buvo trumpas, tačiau jis man buvo geriausia motyvacija vėl ieškoti būdų užsidirbti savarankiškai“, – prisimena vaikinas.

Taip atsirado M. Mikelėno ir jo draugo Giedriaus finansinių konsultacijų įmonė „Omni Finance“. Vaikinai patarinėja Didžiojoje Britanijoje gyvenantiems lietuviams fizinių asmenų bankroto šioje šalyje klausimais.

„Ne tik padedu sunkioje finansinėje padėtyje esantiems žmonėms, tuo pat metu ir pats gilinu profesines žinias“, – tikina M. Mikelėnas, dėl konsultacijų ir seminarų skraidantis į Didžiąją Britaniją.

Britiškas maistas pridėjo 16 kilogramų

M. Mikelėno patirtis paneigia maisto stokojančio ir perkarusio studento stereotipą. Pomėgis gaminti, darbas restorane ir ne itin sveikas maistas apjuosė emigrantą 16 kilogramų antsvorio.

„Studijuodamas dirbau restorane, kur išmokau ne tik gaminti, bet apskritai pamilau viską, kas susiję su maistu. Niekam ne paslaptis, kad britai yra viena labiausiai nutukusių tautų Europoje, todėl ten gyvenant teko ir man ne vieną kilogramą užsidėti. Tad, baigus studijas, pirma mano užduotis buvo susitvarkyti svorio ir bendros sveikatos klausimą“ – prisimena vaikinas.

Taip gimė kitas M. Mikelėno projektas „Lieknieji gurmanai“ – interneto puslapis, kuriame patarimais ir pasiekimais dalijasi lieknėjantys žmonės.

Jaunajam verslininkui nereikėjo toli ieškoti partnerių ir šiam projektui – „Lieknuosius gurmanus“ jis kuria su savo merginos Urtės mama Donata, kuri jau buvo atsikračiusi 18 kilogramų antsvorio.

„Jau daugiau nei metai nuolat suku galvą, kaip ir ką skaniai suvalgyti, ką pasiūlyti mūsų nuolat gausėjančiai bendruomenei. Kartu su Donata norime lietuviams pasiūlyti sočią, skanią ir liekninančią mitybą“, – vardija Martynas, pats nuo studijų pabaigos atsisveikinęs su 16 kilogramų.

Tenerifėje darbą sujungė su poilsiu

Į Kanarų salyną M. Mikelėną atvedė ne tik sena svajonė nuolat mėgautis saule ir vandenynu – kartu su savo mergina Urte Tenerifėje vaikinas ėmėsi turizmo verslo.

„Kanarėlės“ – taip vadinasi naujoji įmonė – padeda tautiečiams atvykti ir ilsėtis Tenerifėje: surasti geriausius skrydžių pasiūlymus, apartamentus, spręsti kitus gyvenimo ir laisvalaikio klausimus.

„Gyvendami Tenerifėje žinome kiekvieną salos kampelį ir savo klientams siūlome tik tai, kur buvome, ką darėme, kur gyvenome“, – pasakoja dar vieną savo patirtį verslu pavertęs lietuvis.

Jėgų ir laiko trims skirtingoms veikloms randantis M. Mikelėnas juokaudamas cituoja savo merginą Urtę, kad dabar sunkiausia – nustoti dirbti: „Noriu pasiekti, sukurti kažką, kas gyvuotų, ir esu įsitikinęs, kad tam reikia labai daug darbo ir pastangų. Todėl dažnai esu paskendęs darbuose“.

Tiesa, Martynas visuomet randa laiko tam, kas jį ir atvedė į saulėtąją Tenerifę: vandenynui ir kalnams.

„Iš esmės jaučiu gyvenimo pilnatvę – norėtųsi tik dažniau grįžti į Lietuvą ir praleisti daugiau laiko su savo šeima, bet juk tai irgi tik nuo manęs priklauso“, – įsitikinęs jaunasis verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.