Draustis skatina ir klimato kaita

Draudimo bendrovės „BTA Insurance Company” SE filialo Lietuvoje direktorius Tadeušas Podvorski įsitikinęs, kad kai kurios draudimo rūšys – itin perspektyvios. Pavyzdžiui, turto draudimas: rinktis šias paslaugas gyventojus ir įmones verčia net ir besikeičiantis klimatas.

T.Podvorski: „BTA siūlo tik tai, kas atitinka kliento poreikius.”<br>T. Bauras
T.Podvorski: „BTA siūlo tik tai, kas atitinka kliento poreikius.”<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Simonas Liutkus ("Lietuvos rytas")

May 9, 2013, 8:18 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:00 AM

Turto draudimo rinka ateityje tik augs, o tam yra keletas priežasčių. Pirmiausia, šios draudimo rūšies skvarba mūsų šalyje gerokai mažesnė nei Vakarų Europoje. Antra, gyventojų ir įmonių turimas turtas didėja, tampa vertingesnis ir brangesnis. Tai verčia jo savininkus ir valdytojus susimąstyti apie poreikį tokį turtą labiau saugoti ir atitinkamai jį drausti.

„Tačiau esminės įtakos šios draudimo rūšies augimui turės tai, kad kiekvienais metais fiksuojama vis daugiau gamtinių nelaimių, susijusių su klimato kaita. Lietuvos gyventojai tai mato, todėl suvokia, kad savo turtą būtina kuo labiau apsaugoti”, – sakė T. Podvorski.

Įtakos turi ir pačios draudimo bendrovės, daugiausia reklamuojančios būtent šią draudimo rūšį ir investuojančios į jos tobulinimą. Taip keičiasi visuomenės suvokimas: žmonėms aiškėja, kad turto draudimas yra ne prabanga, o kasdienė būtinybė. Vis dėlto vieni gyventojai dairosi, kur pigiau apsidrausti, kiti ieško kuo geresnės apsaugos. Ką jiems gali pasiūlyti „BTA Insurance Company” SE?

„Manau, kad šiais laikais kaina ir kokybė draudėjams vienodai svarbu. Be abejo, yra žmonių, kurie labiausiai žiūri ir ieško pigiausio varianto, bet yra ir ieškančių asmeninius poreikius atitinkančių draudimo pasiūlymų. Tai yra normali ir teisinga tendencija.

BTA siūlo tai, kas atitinka kliento poreikius. Mes siūlome ir pigiausius klasikinius variantus siekiantiems sutaupyti, ir didžiausią draudimo apsaugą norintiems ramiai ir saugiai gyventi. Taip pat siūlome ir kompromisą tarp kainos bei apsaugos spektro”, – aiškino T. Podvorski.

Kita draudimo rūšis, kurios perspektyvos itin šviesios, yra palyginti menkai paplitęs verslo civilinės atsakomybės draudimas.

„Civilinės atsakomybės draudimas apsaugo nuo netikėtų galimų nuostolių, kai atsiranda prievolė atlyginti žalą trečiajam asmeniui. Su tokia tikimybe susiduria kiekviena gamybos ar paslaugų įmonė, tik ne visada jos tai suvokia.

Draudžiamasis įvykis paprastai būna pretenzijos ar gautas ieškinys dėl žalos atlyginimo”, – aiškino „BTA Insurance Company” SE filialo Lietuvoje vadovas.

Šiuo draudimu paprastai naudojasi įmonės, siekiančios apsaugoti verslą nuo nenumatytų išlaidų ir didelių bėdų. Draudimo sumos būna įvairios – nuo 100 tūkst. iki kelių ar net keliolikos milijonų litų.

„Vis dažniau susiduriame su atvejais, kad įmonės klientai reikalauja, kad ji ne tik turėtų civilinės atsakomybės draudimo polisą, bet ir nurodo draudimo sumas ar kitas sąlygas. Tai normalu: klientai suvokia, jog civilinės atsakomybės draudimas suteiks jiems garantijas, kad jų patirta žala bus atlyginta”, – pasakojo T. Podvorski.

Pavyzdžiui, visai neseniai BTA atlygino nemažą žalą vienam draudėjo klientui.

Šis patyrė nuostolių dėl to, kad draudėjo įmonės darbuotojas, pildydamas krovinį lydinčius dokumentus, padarė vieną, atrodo, visai menką, klaidą. Tačiau dėl to kaimyninėje šalyje krovinys buvo konfiskuotas.

„BTA Insurance Company” SE veikla Lietuvoje

„BTA Insurance Company” SE filialas per 2012 m. Lietuvoje uždirbo daugiau nei 10 mln. litų neaudituoto grynojo pelno. Palyginti su 2011 metais, pernykštis bendrovės veiklos rezultatas yra net 6,9 mln. litų, arba daugiau nei 3 kartus didesnis.

Draudimo bendrovės apyvarta pernai siekė 159,7 mln. litų – 27,5 mln. daugiau nei 2011 m. BTA rinkos dalis augo beveik 2 proc. – nuo 11,6 proc. rinkos 2011 m. iki 13,4 proc. praėjusiais metais. Draudėjams bendrovė 2012 m. atlygino 83 mln. litų nuostolių: kas mėnesį – beveik po 7 mln. litų.

BTA skaičiavimais, iš šimto didžiausių šalies įmonių 55 yra šios bendrovės klientės. Iš tūkstančio didžiausių Lietuvos kompanijų net 60 procentų naudojasi BTA paslaugomis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.