Smulkieji verslininkai: „Didieji bankai meluoja“

Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo tarybos (LSVVT) valdybos narys Saulius Žilinskas Lietuvos centrinį ir didžiuosius komercinius bankus kaltina, kad šie vykdo melagingą viešųjų ryšių kampaniją. 

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

May 16, 2013, 6:19 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:52 PM

„Lietuvos bankas ima duomenis, kurių niekas nepatikrina, kurie yra elementarus melas“, – taip Lietuvos banko (LB) skelbiamus naujienų pranešimus ketvirtadienį restorane „Studio 9“ surengtoje spaudos konferencijoje apibūdino S. Žilinskas.

Paklaustas, kaip vertina tokius kaltinimus Lietuvos banko atstovas spaudai Mindaugas Milieška atsakė: „Niekaip“.

Jis sako nesuprantąs apie kokius duomenis S. Žilinskas kalba ir kuo remiasi, o jeigu nori, gali kreiptis ir netikslumus įrodyti konkrečiai.

S. Žilinskas taip pat piktinosi didžiųjų bankų reklamomis, kurių įveikti negali Verslo tarybos įkurtas interneto puslapis apie bankų naujienas.

„Jų tikslas sakant nesąmonę padaryti daug žinučių“, – aiškino S. Žilinskas.

Smulkieji prieglobstį randa pas kredito unijas

Kartu su S. Žilinsku konferencijoje dalyvavę „Studio 9“ vadovė Gabija Milašiūtė ir „Vilniaus alus“ generalinis direktorius Algirdas Bagatyrius džiaugėsi galėję paskolą gauti iš kredito unijų.

Didieji Lietuvos bankai su jais bendradarbiauti atsisakė, tačiau jie vis tiek sugebėjo sėkmingai plėtoti savo verslą.

A. Bagatyrius pasakojo investavęs į naujo produkto kūrimą, kuris tapo populiarus tarp alaus mėgėjų ir yra žinomas iki šiol.

Nors verslininkai kaltina didžiuosius bankus, kad šie ignoruoja mažas įmones, SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas sakė, kad kiekvienas verslo projektas yra vertinamas atskirai ir nesvarbu, ar tai maža, ar didesnė įmonė.

Bankai vertina riziką, o nauji verslai dar neturi stabilaus pajamų srauto, todėl jiems teikti paskolas yra rizikingiau.

Piktinosi Lietuvos banko veikla

Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo tarybos valdybos nariui S. Žilinskui taip pat nepatinka Lietuvos banko veikla, esą jie tik „uždarinėti moka“. Kaip pavyzdį jis pateikė du uždarytus bankus „Snorą“ ir Ūkio banką, pastaruoju metu ribojamą kredito unijų veiklą.

Lietuvos banko veiklą kritiškai vertino ir Vilniaus taupomosios kasos valdybos pirmininko pavaduotoja Eglė Petrauskienė.

Nors didžiąja dalimi Lietuvos bankas vykdo Europos Sąjungos (ES) reikalavimus dėl kapitalo pakankamumo ir kitų saugumo rodiklių, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovo S. Žilinsko teigimu, Lietuvai stojant į ES kredito unijoms buvo suteikta išimtis, todėl „greičiausiai tiesiog nėra noro kažką daryti“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.