Tauragėje įsikūręs pramogų parkas lankytojus pritrauks naujomis paslaugomis

Prieš trejus metus įkurtas Taurų nuotykių parkas šiandien vienas didžiausių ir populiariausių Lietuvoje. Pernai per 15 tūkstančių aktyvių poilsiautojų išbandė įvairias parko paslaugas. Kur kas daugiau poilsiautojų atvyko pasivaikščioti ir pasigrožėti stebinančiomis idėjomis. Parko įkūrėjas ir daugelio idėjų generatorius Antanas Venckus sako, kad dalį sumanymų pavyko nusižiūrėti keliaujant po pasaulį, kai kurias mintis pašnabždėjo parko lankytojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Raulinavičius („Tauragės žinios“)

May 28, 2013, 1:32 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:33 AM

Supylė daugiafunkcinį kalną

Šį pavasarį Taurų nuotykių parkas lankytojus pasitinka supiltu 16 metrų aukščio kalnu. Žiemą kalnelis buvo perpus mažesnis, pasak Antano Venckaus, – eksperimentinis. Juo čiuožinėjo vaikai padangomis ir rogutėmis.

Tačiau dabar tai naujas Taurų parko projektas, pagal kurį parke atsiras ne tik 100 metrų slidinėjimo trasa, bet ir muziejus, vaizduojantis XI–XII amžiaus gynybinius įtvirtinimus. Šiuo metu kalną juosia vandens zona, kuri ateityje galbūt pakvies vandens pramogautojus. Per ją neseniai buvo pastatytas masyvus šešias tonas sveriantis, žalčių dekoracijomis puoštas tiltas.

Netrukus lankytojai galės išbandyti naujovę – devynių metrų ilgio ir devynių metrų pločio batutą, kuriame vienu metu galės šokinėti 25 žmonės. Taurų parkas šiemet atnaujino takus ir keletą vietų, skirtų mažiesiems lankytojams.

Naujas baras – „Pasaga“

Antanas Venckus sako, kad pernai parko paslaugas išbandė per 15 tūkstančių žmonių. Tauruose apsilankė poilsiautojų iš visų pasaulio žemynų, ypač daug žmonių sulaukiama iš mūsų Žemaitijos regiono. Parko plote šiuo metu įrengta 300 sėdimųjų vietų.

„Sunku pasakyti, kiek lankytojų apsilanko tiesiog pasivaikščioti. Akivaizdu, kad kur kas daugiau nei paslaugas perkančiųjų. Dvejus metus parko teritorijoje veikė lauko kavinė, kurią šiemet pakeis baras „Pasaga“, viliosiantis lankytojus išskirtiniu interjeru ir profesionalia virtuve“, – planus atskleidė A. Venckus.

„Pasagoje“ šiuo metu vyksta įrengimo darbai, joje bus lankytojus stebinanti 1200 autentiškų, Taurų parke rastų pasagų kompozicija.

Afrikos akcentai

Nesunku atspėti, iš kur tiek idėjų knibžda A. Venckaus galvoje. Išmaišęs visą pasaulį vyras sako jau prieš dešimtmetį matęs ne tik gražius, bet ir funkcionalius parkus Anglijoje, Kinijoje ar Šri Lankoje.

Pirmojo Lietuvoje viešbučio – nakvynės medyje idėja kilo keliaujant Afrikoje: Senegale, Libijoje.

Medyje įrengtas kambarys su visais patogumais jau vilioja ekstremalius parko lankytojus.

Pasak A. Venckaus, parkas neketina liautis stebinti lankytojų. Kasmet ketinama įkurti bent po kelias naujas pramogas. Lankytojų patogumui čia nuolat triūsia darbuotojai, prižiūrima žolė, stengiamasi, kad kuo mažiau būtų erkių ir uodų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.