M. Sharma - verslininkė, kurios gyvenimą pakeitė vyro smurtas

„Kai buvau maža, tėvas man pasakė, kad moterys negali būti verslininkės. Kai man buvo 23 metai, man pasakė, kad esu per daug atsidavusi darbui. Kai man buvo 28 metai, mano tuometinis vyras pasakė, kad aš niekada nieko nepasieksiu, o tada mane sumušė ir paliko gulėti ant grindų“, - pranešėjos Madi Sharma balsas nežymiai sudrebėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jun 1, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:25 AM

Kaune vykstančiame lyderystės forume „Forum One“ iš Indijos kilusi Didžiosios Britanijos verslininkė pasakojo apie itin skaudžius lūžius gyvenime, kurie ją privertė susimąstyti ir pakeisti savo gyvenimą.

Išsiskyrusi su smurtavusiu vyru M. Sharma neturėjo nieko – nei patirties, nei pinigų, nei kvalifikacijos. Tačiau ji išdrįso imtis veiklos, kuri iš pradžių buvo labai kukli.

„Pradėjau savo verslą virtuvėje. Pagaminau 4 samosa pyragėlius (indiškas patiekalas - Red.) ir juos pardaviau. Už gautus pinigus pagaminau 8 pyragėlius. Vėliau pardaviau 16, 32 ir tai tęsėsi tol, kol po kelių metų jau gaminome tūkstančius pyragėlių, o su manimi dirbo 35 žmonės“, - pasakojo moteris, šiuo metu užsiimanti ne tik verslu, bet ir aktyviai dalyvaujanti socialiniuose judėjimuose ir organizacijose.

Verslininkė tvirtina nė sykio nežiūrėjusi į savo darbuotojų gyvenimo aprašymus.

„Man nerūpi patirtis, man rūpi žmogus ir jo entuziazmas. Aš siekiu, kad žodžiai „reikalinga darbo patirtis“ būtų pašalinti iš darbo skelbimų“, - kalbėjo M. Sharma.

Moteris kelis sykius kartojo, jog šiuo metu svarbiausias jos tikslas – skatinti žmones dalintis savo idėjomis.

„Pasaulyje yra septyni milijardai žmonių. Jei kiekvienas iš jų pasidalintų savo geriausia idėja, būtų galima rasti sprendimus visoms žmonijos problemoms: karams, badui ir skurdui. Kaip pradėti naudoti savo idėją? Tai labai paprasta. Paimkite tuščią lapą ir jo viršuje parašykite, ką jūs labai norėtumėte veikti. Ir to siekite“, - patarė M. Sharma.

Verslininkė su konferencijos dalyviais pasidalino penkiomis taisyklėmis, kurios gali padėti siekti savo tikslo:

1. Nieko nėra neįmanoma.

2. Žinios yra labai svarbu – nebijokite prašyti kitų žmonių pamokymo ir pagalbos.

3. Būkite susitelkęs ir pozityvus. Neleiskite nesėkmėms jūsų liūdinti.

4. Bandykite ir klyskite. Jei nėra klaidų, nėra iš ko mokytis. Kriskite, atsistokite ir vėl eikite. Tik taip išmoksite bėgti.

5. Sutelkite dėmesį į savo tikslą. Tik taip jis išsipildys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.