„Achemos grupei“ vadovaus V. Vareika

Koncernui „Achemos grupė“ vadovauti pirmadienį pradėjo buvęs „Achemos“ gamyklos generalinis direktorius Valdemaras Vareika. Tai Eltai patvirtino „Achemos grupės“ referentė Gintarė Venckutė-Stankevičienė.

Koncernui „Achemos grupė“ vadovauti pirmadienį pradėjo buvęs „Achemos“ gamyklos generalinis direktorius Valdemaras Vareika.<br>ELTA
Koncernui „Achemos grupė“ vadovauti pirmadienį pradėjo buvęs „Achemos“ gamyklos generalinis direktorius Valdemaras Vareika.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2013, 3:33 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:16 PM

V. Vareika šiame poste pakeitė laikinai pareigas ėjusį Audrių Bendaravičių.

Ilgametis „Achemos grupės“ prezidentas Bronislovas Lubys mirė 2011 m. Jį pakeitė ir daugiau nei metus koncernui vadovavo Algirdas Laurinaitis, tačiau šių metų sausio mėnesį jis atsistatydino. A. Laurinaitis savo išėjimo motyvų nekomentavo. Jo pareigas pradėjo eiti viceprezidentas A. Bendaravičius.

Koncerne nebeliko prezidento pareigų, todėl naujasis vadovas V. Vareika bus „Achemos grupės“ generalinis direktorius.

„Achemos grupė“ yra vienas didžiausių lietuviško kapitalo koncernų, kuris vienija daugiau kaip 50 įmonių, veikiančių chemijos, transporto ir krovos, maisto pramonės, prekybos, energetikos, projektavimo, remonto, finansinių operacijų, viešbučių, sveikatos ir pramogų, žiniasklaidos ir reklamos srityse.

Koncernas turi 15 akcininkų, o pagrindinės yra B. Lubio našlė Lyda Lubienė su dukra. Jos valdo 50, 37 proc. „Achemos grupės“ akcijų. L. Lubienei nuosavybės teise priklauso 38,75 proc., o dukrai – 11,625 proc. akcijų. Dar 11,625 proc. akcijų priklauso B. Lubio vyriausiajai dukrai Jūratei Žadeikienei. Jonas Sirvydis ir Marija Kaminskienė valdo po 7 proc. „Achemos grupės“ įstatinio kapitalo.

Koncernas buvo įsteigtas 2001 m. Pirmasis ir ilgiausiai pareigas kol kas ėjęs prezidentas buvo B. Lubys. Koncerną sudarančiose bendrovėse dirba daugiau nei 5,5 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.