A. Zuoko gudrybė: pinigus skolintis aikštelei, bet už juos tvarkyti mokyklą

Trečiadienį Vilniaus miesto taryba ryžtingai pasisakė už griežtą taupymo politiką, uždėjo apynasrį savo įmonėms nesiskolinti pinigų be tarybos pritarimo, bet netrukus nusprendė leisti savivaldybės įmonei „Vilniaus vystymo kompanija“ skolintis 55 milijonus litų. Už tokią sumą buvo numatyta statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę J. Lelevelio gatvėje prie Nacionalinio operos ir baleto teatro.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jun 5, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:56 PM

Projekto atsisakyta kaip nerentabilaus, bet pinigus aikštelei nutarta skolintis it panaudoti kitiems Vilniaus plėtros projektams. Kam konkrečiai – nepaaiškinta.

Trečiadienį Vilniaus miesto tarybos posėdis prasidėjo rūsčiu mero Artūro Zuoko perspėjimu, kad sostinės biudžetas skurdus, miestą slegia skolos, todėl būtinas griežtas taupymo režimas.

Šiuo metu Vilnių slegia per 960 mln. Lt skola. Miesto taryba nusprendė, kad savivaldybės įmonės negalės sudarinėti jokių paskolos sutarčių, imtis darbų ir projektų į skolą, negavusios tarybos pritarimo. Įmonės turės atsižvelgti ne tik į biudžeto pajėgumus, bet ir į trejų metų viso miesto plėtros planus.

Tačiau netrukus buvo svarstoma, ką daryti automobilių aikštelės prie Nacionalinio operos ir baleto teatro projektu.

„Šiais metais tikrai neverta statyti aikštelės, nes nėra tokio poreikio. Tačiau yra galimybė iš banko imti paskolą, kuri buvo numatyta aikštelės projektui. Miestui pinigų daug kur reikia“, - sakė meras A. Zuokas.

Tik po trečio balsavimo nuspręsta leisti savivaldybės įmonei „Vilniaus vystymo kompanija“ skolintis iš banko 55 mln. Lt.

Nors bankai skolose paskendusiai sostinei skolina nenoriai, miesto valdžia tikisi gauti paskolą, nes dėl jos jau buvo sutarta – pinigai turėjo būti skirti požeminei automobilių stovėjimo aikštelei. O kam jie bus skirti dabar – dar neaišku.

„Gal mokyklas remontuosime, darželius – pinigų Vilniui reikia visur. Svarbiausia gauti pinigus, o tada jau nuspręsime, kaip juos panaudoti“, - aiškno valdančiajai daugumai priklausantis miesto tarybos narys Žilvinas Šilgalis.

Valdančiųjų argumentai neįtikino opozicijai priklausančio konservatoriaus Valdo Benkunsko. Jis įtaria klastą.

„Visų pirma aš abejoju, ar bankas skolins pinigus tokiomis sąlygomis – aikštelės projektui, kurio nebus. Antra, nežinia kodėl slepiama, ką konkrečiai darys paskolą gavusi „Vilniaus vystymo kompanija“, - būgštavo V. Benkunskas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.