Valdžios mokesčių planai - vienur prikirpti, kitur pridėti

Viena iš darbo grupių parengė, o valdantieji svarsto ir pirmadienį teiks įvairius pasiūlymus, kaip būtų galima nuo 2014 metų pakeisti Lietuvos mokesčių sistemą.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jun 5, 2013, 7:13 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:50 PM

Didelių pokyčių galima nesitikėti: anot „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ apsilankiusio finansų ministro Rimanto Šadžiaus, svarbiausias valdžios siekis – mokesčių sistemos stabilumas.

Tai reiškia, kad valdžia ne tik itin lėtai įgyvendins su mokesčiais susijusius sprendimus (dabartiniai pasiūlymai galėtų įsigalioti anksčiausiai nuo 2014 metų pradžios), bet ir tai, kad nuolaidos vienoms žmonių grupėms bus kompensuojamos didesniais mokesčiais kitoms.

Planuojamas padidinti neapmokestinimas pajamų dydis (NPD) pradžiugins mažiausius atlyginimus gaunančią visuomenės dalį, tačiau alumi ar sidru savo pilnesnės piniginės jie greičiausiai nepuls laistyti.

R. Šadžius patikino, kad valdžia sieks nuo 2014 metų padidinti akcizo mokesčius rūkalams ir alkoholiui, visų pirma – silpnam.

„Akcizą rūkalams turime kasmet didinti dėl Europos Sąjungos reikalavimų. Alkoholiui mūsų iniciatyva siūlome šiek tiek padidinti (akcizą – Red.). Diskusija dar dėl to tęsis. Tai nebus dideli padidinimai, jie greičiausiai palies silpną alkoholį, pirmiausia vadinamuosius sidrus“, - kalbėjo finansų ministras.

Laidoje dalyvavęs mokesčių darbo grupės atstovas Kęstutis Lisauskas pastebėjo, kad politikai pasiėmė tik tuos mokesčių grupės pasiūlymus, kuriuos galima greičiausiai įgyvendinti.

„Procesas yra chaotiškas ir nereiktų sprendimų priimti dabar. Yra dar daug klausimų, kuriuos reiktų išnagrinėti“, - kalbėjo K. Lisauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.