Prizas – už dvylikos metų triūsą

Šiaulietė 69 metų Aldona Burgailienė po dvylikos metų triūso galų gale sulaukė įvertinimo. Buvusios pedagogės kruopščiai išpuoselėtas gėlynas prie daugiabučio namo pripažintas gražiausiu šalyje.

Šiaulietė A. Burgailienė jau seniai slapčia vylėsi, kad galiausiai bus įvertintos jos pastangos puoselėti aplinką prie daugiabučio. Šiais metais taip ir įvyko.<br>G. Šiuparys
Šiaulietė A. Burgailienė jau seniai slapčia vylėsi, kad galiausiai bus įvertintos jos pastangos puoselėti aplinką prie daugiabučio. Šiais metais taip ir įvyko.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 6, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:37 PM

„Gal atrodys nekuklu, bet tikėjausi laimėti, nes pati žinau, kiek čia įdėta išmonės, darbo, idėjų”, – šypsojosi bendrovės „Mano būstas” surengtų rinkimų „Gražiausias gėlynas prie daugiabučio” laureate tapusi A. Burgailienė.

Keturis dešimtmečius matematikos mokytoja dirbusi šiaulietė į K. Korsako gatvėje esantį daugiabutį persikėlė prieš 12 metų, kai užaugino du sūnus ir turėtas būstas tapo per didelis.

Pora persikėlė gyventi į miesto pakraštį, o A. Burgailienė panoro gyventi kitaip – gražiau. Iš pradžių pedagogė įsirengė tik gėlių klombą, o po to idėjų vis daugėjo.

Todėl nedidukas gėlynas pamažu išsiplėtė iki dviejų arų oazės su alpinariumu, fontanėliu, židiniu, žibintu ir pavėsine.

Pirmajame daugiabučio aukšte būstą įsigijusi pora net įsirengė atskirą įėjimą tiesiai į savo išpuoselėtą kiemą. Todėl laipteliais nulipusi A. Burgailienė su draugėmis gali kavą gerti pavėsinėje.

„Darbo čia tikrai per akis, todėl neturiu net sodo”, – šypsojosi moteris, dabar čia pat užsiauginanti ir salotų, ir svogūnų.

A. Burgailienė ne kartą ragino pasitempti ir kaimynus, bet jie tokia pedagogės idėja neužsikrėtė.

Sutuoktinį palaidojusi šiaulietė sakė, kad kasdienis triūsas pavyzdiniame gėlyne – tarsi vaistai nuo niūrių minčių.

Rengia trečius metus

„Mano būstas” rengti gražiausio gėlyno rinkimus pradėjo prieš trejus metus.

Šiemet dalyvavo per 100 daugiabučių, o juos įvertinti galėjo socialinio tinklo svetainės lankytojai.

Šiaulietės A. Burgailienės įrengtas gėlynas prie K. Korsako g. 28-ojo namo sulaukė per 1000 balsų, antras liko 600 balsų surinkęs vilniečių Ritos Urbonaitės-Krulikovskos, Oksanos Zapolskienės ir Alionos Polpovnikovos išpuoselėtas gėlynas prie sostinės Architektų g. 89-ojo namo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.