Kauno valdžia smarkiai sumažino turgaus kainą

Miesto savivaldybė vis dar tikisi uždirbti pardavusi 51 procentą bendrovės „Stoties turgus“ akcijų ir paskelbė jau 11-ąjį aukcioną. Kaina nusmuko į neregėtas žemumas, tačiau ją gali tekti dar mažinti.

Parduodamai bendrovei „Stoties turgus“ priklauso ir Šiaulių gatvėje pradėjęs kilti naujasis turgavietės pastatas.<br>M. Patašius
Parduodamai bendrovei „Stoties turgus“ priklauso ir Šiaulių gatvėje pradėjęs kilti naujasis turgavietės pastatas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-06-08 06:00, atnaujinta 2018-03-05 18:39

Pradinė akcijų paketo pardavimo kaina šįsyk siekia 5 mln. litų – tiek mažai už turimą turtą savivaldybė dar niekada neprašė. Ar tai išjudins pirkėjus?

„Pirmosiomis dienomis nesulaukėme jokios pirkėjų reakcijos“, – pranešė Kauno savivaldybės Privatizavimo skyriaus vyriausioji specialistė Benigna Verseckienė.

Pastarąjį kartą atsikratyti šios bendrovės akcijomis Kauno valdžia mėgino kovą. Už jas norėta gauti ne mažiau kaip 6 mln. litų, tačiau pirkiniu niekas nesusidomėjo. 2012-ųjų birželį norėta gauti mažiausiai 7 mln. litų. Rezultatas – toks pat.

Parduoti kontrolinį bendrovės akcijų paketą mėginama nuo 2004 metų. Tuomet pradinė jo kaina buvo 8,8 mln. litų.

Sėkmingam sandoriui sutrukdė ir tai, kad smulkieji turgaus prekeiviai priešinosi akcijų pardavimui, rengė protesto akcijas. Sparčiai didėjant nekilnojamojo turto kainai 2008-ųjų pradžioje dėl akcijų aršiai rungėsi net 3 pirkėjai.

Nugalėtoju pripažinta bendrovė iš Marijampolės pasiūlė net 9,01 mln. litų, tačiau procesas įstrigo dėl kitų pirkėjų skundų. Jau po metų padėtis rinkoje smarkiai pasikeitė, ir konkurso nugalėtojas atsisakė tiek akcijų, tiek pradinio 100 tūkst. litų įnašo.

Vėliau rengti aukcionai verslininkų visiškai nedomino.

Šalia geležinkelio stoties įsikūrusioje turgavietėje daugiausia prekiaujama gėlėmis bei maisto produktais, siūloma ir šiek tiek drabužių.

Ar dabar nustatyta mažiausia 5 mln. litų akcijų kainą nėra per didelė?

„Turtas vertas tiek, kiek už jį sutinka mokėti pirkėjas“, – mano savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys. Jo nuomone, kainą gali nustatyti tik rinka.

Bendrovei „Stoties turgus“ priklauso ir gretimoje Šiaulių gatvėje pradėjęs kilti naujasis turgavietės pastatas, kurio statybos prieš daugelį metų dėl lėšų stygiaus buvo nutrauktos. Statinį dėl prastos būklės turbūt tektų nugriauti ir jo vietoje statyti kitą pastatą.

Šiuo metu bendraturčiai yra įkūrę darbo grupę, kuri turėtų lemti šio vaiduoklio likimą.

„Vienas realiausių variantų – nebaigtą statyti pastatą parduoti“, – mano A.Slušnys. Tiesa, galutinis sprendimas nepriimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.