Akibrokštas žinomų verslininkų šeimai – Holivudo gražuolis perka jų namą Nidoje (atnaujinta)

Svajonių namas, kurį Klaipėdoje savo išrinktajai rado Holivudo žvaigždė George’as Clooney, iš tikrųjų stovi ne uostamiestyje, o Nidoje. Negana to, su šio namo šeimininkais dėl jo vaizdo naudojimo reklamos DNB banko klipe niekas nesitarė. 

Klaipėdiečiai verslininkai buvo priblokšti sužinoję, kad reklaminiame klipe jų namą žada pirkti G. Clooney.<br>S. Vaišvilaitė
Klaipėdiečiai verslininkai buvo priblokšti sužinoję, kad reklaminiame klipe jų namą žada pirkti G. Clooney.<br>S. Vaišvilaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jun 9, 2013, 7:56 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:56 PM

Kad jų namas „parduodamas“, klaipėdiečiai sužinojo tik išvydę reklamą. Jie buvo priblokšti, mat jokių minčių parduoti savo vasaros rezidenciją neturėjo. Ir nors draugai juos įkalbinėjo kreiptis į banką dėl kompensacijos, verslininkų šeima į tai numojo ranka.

Tačiau mano, kad bent iš mandagumo vertėjo apie tokį sumanymą informuoti.

DNB banko atstovas Andrius Vilkancas teigia, kad šio namo nuotrauką bankas pirko iš reklamos agentūros duomenų bazės. Teisininkų teigimu, šiuo atveju tikėtis kokios nors kompensacijos iš DNB – beprasmiška: fotografuoti pastatų nedraudžiama, nuotraukoje žmonių nėra.

„Gal ir galėtume aptikti galimų teisinių banko ar reklamos agentūros pažeidimų, tačiau jokios materialinės žalos atlyginimo šiuo atveju nepavyktų prisiteisti.

Gal kam nors gali pasirodyti, kad verslininkai bankrutuoja, jei jų namas parduodamas. Tuomet dėl moralinės kompensacijos tikriausiai reikėtų kreiptis į patį G.Clooney“, – juokavo advokatas Osvaldas Martinkus.

Nekilnojamasis turtas Neringoje – brangiausias Lietuvoje.

Gal G.Clooney žavesys paskatino turtinguosius atverti pinigines ir įsigyti būstą mūsų pajūryje?

Namas pajūryje – svajonė

„Pastaruoju metu brangaus būsto paklausa ir pasiūla beveik nekinta. Vasarą pirkimo ir pardavimo sandorių sudaroma šiek tiek daugiau, – sakė Klaipėdos nekilnojamojo turto agentūros „Aidila“ vadovas Algimantas Bružas. – Brangiausias dabar mūsų siūlomas objektas – Nidos centre už 7 milijonus litų parduodamas 500 kvadratinių metrų namas. Kapitališkai rekonstruotame pastate įrengti ir modernūs apartamentai didesnei šeimai, ir patalpos verslui.“

Žmonės skambina, domisi, bet per metus niekas taip ir nesiryžo jo nusipirkti.

Neringoje yra ir daugiau kelis milijonus litų kainuojančių namų. Tačiau pirkėjai dvejoja, nes namus tenka prižiūrėti nuolat, o pajūryje jų prireikia tik vasarą per atostogas, kurios pernelyg trumpos.

Pavyzdžiui, šiuo metu Nidoje, Pamario gatvėje, už 2,2 mln. litų parduodamas autentiškas medinis 90 kvadratinių metrų ploto namas su 12 arų sklypu.Vieno kvadratinio metro kaina – daugiau kaip 24 tūkst. litų.

Pro langus matyti Kuršių marios, už pusantro kilometro kelio miškais – jūra, bet norinčiųjų mėgautis tokiais malonumais neatsiranda. 

Nepavyksta parduoti ir gerokai pigesnio etnografinio žvejo namo G.D.Kuverto gatvėje. 155 kvadratinių metrų ploto namo su 3,69 aro žemės sklypu kaina – 1 mln. 400 tūkst. litų.

Baltija traukia ir baltarusius

Neringiškių teigimu, dalį pirkėjų atbaido tai, kad žemė Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje – tik nuomojama. Žmonės baiminasi investuoti didžiules pinigų sumas nežinodami, kaip keisis įstatymai ateityje.

Palangoje prabangių namų pasiūla nėra didelė. Dažniausiai perkami 1,5–2 mln. litų kainuojantys namai.

„Pajūryje pardavėme keletą puikiai įrengtų butų, jų kaina – apie 1 mln. litų. Juos įsigijo ne tik lietuviai ar rusai. Vis dažniau sulaukiame pirkėjų iš Baltarusijos. 500 kilometrų atstumas nuo Minsko iki Palangos jų nebaugina“, – sakė A. Bružas.

Turtingų pirkėjų žvilgsniai krypsta ir į Girulius ar Karklę. Melnragėje žmones baugina jūrų uosto kaimynystė, be to, čia jau trūksta erdvės.

Brangūs butai – tušti

Klaipėdos pašonėje esančiose Klipščių, Peskojų, Slengių, Mazūriškių, Gindulių gyvenvietėse galima įsigyti namą pagal skonį ir piniginės storį. Kaina svyruoja nuo 350 tūkst. iki 1,5 mln. litų.

5 kilometrai nuo Klaipėdos centro esančiuose Ginduliuose 290 kvadratinių metrų ploto įrengtas namas su pirtimi, baseinu ir 12 arų sklypu siūlomas už 1,2 mln. litų. Tačiau pirkėjų nesuvilioja ir prierašas – pelnytas gražiausiai tvarkomos sodybos titulas.

„Vis dėlto daugiausia klaipėdiečių renkasi ekonominės klasės būstą – butus naujuose arba renovuotuose namuose. Vienas svarbiausių kriterijų – patalpų šildymo kaina, – sakė nekilnojamojo turto agentūros „Aidila“ atstovas. – Populiariausi – 200–350 tūkst. litų kainuojantys butai.

Bene brangiausiai Klaipėdoje prieš keletą metų buvo parduodamas 224 kvadratinių metrų ploto butas per du aukštus Minijos gatvėje. Iš pradžių už jį buvo prašoma 4 mln. litų, tačiau vėliau kaina smarkiai sumažėjo.

Tai tarsi atskiras dviaukštis butas ant 18 aukštų namo. Jo vakarinė dalis sumontuota iš stiklo plokščių, pro kurias atsiveria Kuršių marių ir uosto panorama. Kiti langai – į visas miesto puses.

Kalbėta, kad prieš porą metų jį įsigijo krepšininkas Arvydas Sabonis, tačiau kaina nebuvo skelbiama.

Niekas negraibsto ir miesto centre, M.Mažvydo pėsčiųjų alėjoje, iškilusių trijų pastatų, pavadintų „Manto namais“, butų. Nors statybos baigtos 2010-aisiais, kol kas čia įsikūrė nedaug žmonių.

130 kvadratinių metrų ploto butas su daline apdaila septintame aukšte su vaizdu į jūrą parduodamas už 732 tūkst. litų. 60 kvadratinių metrų ploto butas per du aukštus kainuoja 247 tūkst. litų.

 Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.