Prancūzijos oro linijų bendrovės pradėjo trijų dienų streiką

Prancūzijoje oro linijų bendrovių darbuotojai birželio 11 d. pradėjo trijų dienų streiką protestuodami prieš Europos Sąjungos (ES) planus liberalizuoti civilinės aviacijos sritį ir organizuoti vieną oro eismo kontrolės sistemą, pranešė „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2013, 3:31 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:07 PM

Prancūzijos civilinės aviacijos tarnybos (DGAC) duomenimis, dėl šio protesto atšaukta pusė planuotų skrydžių Paryžiuje, Lione, Tulūzoje ir Bordo. Marselio oro uosto spaudos tarnyba paskelbė, kad buvo atšauktas trečdalis skrydžių, Nicos oro uostas pranešė, kad neįvyks daugiau nei 70 proc. skrydžių. Iš viso atšaukta beveik 1,8 tūkst. skrydžių.

„BBC News“ nurodė, kad prie streikuojančių Prancūzijos oro linijų bendrovių darbuotojų trečiadienį, birželio 12 d., ketina prisijungti ir kolegos iš kitų Europos šalių: Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Vengrijos, Italijos, Portugalijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos ir Slovakijos. Vokietijoje „Lufthansa“ dėl protestų jau atšaukė 125 skrydžius, „British Airways“ perspėjo apie galimas problemas skrendant į Prancūzijos miestus.

Europos Komisija planuoja, kad oro eismo kontrolė visoje ES turėtų būti centralizuota. Manoma, kad nacionalinės aviacijos kontrolės sistemos bus sujungtos į devynis funkcinius oro erdvės blokus (angl. Functional Airspace Blocks (FAB), o maršrutus planuos nauja ES reguliavimo institucija. Europos Komisija mano, kad taip galės sumažinti aviacijos sektoriaus išlaidas ir padidinti nacionalinių oro koridorių pralaidumą.

Savo ruožtu Prancūzijos profesinės sąjungos, vienijančios oro transporto sektoriaus darbuotojus, yra nepatenkintos siūlomomis ES priemonėmis ir vadina jas nacionalinio suvereniteto pažeidimu. 2010 metais oro eismo kontrolės dispečeriai Prancūzijoje jau rengė panašų protestą prieš ES valdžios institucijų veiksmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.