Žolė miestuose auga kaip niekada sparčiai - jai pjauti gali pritrūkti pinigų

Vasara vos prasidėjo, o komunalininkai miestuose jau kelis kartus turėjo šienauti žolę. Antai palangiškiai spėjo panaudoti trečdalį šienauti skirtų pinigų.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 11, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:45 PM

Bendrovės „Palangos komunalinis ūkis” direktorius Konstantinas Skierus sako nepamenąs tokios vasaros, kad šitaip sparčiai vešėtų žolė. Dėl dažnų liūčių ir šiltų naktų vejos želia kaip ant mielių.

Palangoje ir Šventojoje komunalininkai žolę pjauna beveik 600 hektarų plote. Vieną kartą juos nušienauti įmonei kainuoja apie 80 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas”.

Ankstesnėmis vasaromis pakakdavo tai padaryti kartą per mėnesį. Šiemet įmonės žoliapjoviams viso miesto teritorijoje tenka darbuotis jau trečią kartą.

Dar dažniau žolė pjaunama poilsiautojų labiau matomoje centrinėje Palangos dalyje ir Šventosios centre: apie 50 hektarų plotą užimančius žolynus įmonės darbininkai šienavo jau keturis kartus.

„Kaip gegužės pradžioje pradėjome, taip iki šiol kasdien ir plušame”, – skundėsi K. Skierus.

Ankstesniais metais komunalininkai papildomai užsidirbdavo už mokestį nušienaudami privačius sklypus. Šiemet įmonė tokių darbų atsisako, nes neužtenka pajėgumų prižiūrėti miesto teritorijas.

Nuo pat ankstaus ryto kiekvieną dieną į kurortą išvažiuoja šešios mechanizuotos žoliapjovės, dar penki darbininkai šienauja rankinėmis žoliapjovėmis.

Nesibaigiantys šienavimo darbai sparčiai didina komunalininkų išlaidas. Kasmet žolei pjauti Palangoje pakakdavo 480 tūkst. litų. Šįmet iš šios sumos jau panaudota beveik 170 tūkst. litų.

„Prieš akis dar visa vasara, ruduo. Jei taip sparčiai žolė augs ir toliau, vasarai baigiantis šienauti skirtų pinigų nebeliks”, – įsitikinęs kurorto komunalininkų vadovas. Jis prognozuoja, kad pritrūks 200 tūkst. litų.

K. Skierus dabar su ilgesiu prisimena 2009 metus, kai didžiąją vasaros dalį buvo sausra ir įmonė panaudojo tik pusę šienauti skirtų lėšų.

Tais metais vidurvasarį visus šienpjovius dviem savaitėms teko išleisti atostogų, nes paprasčiausiai nebuvo darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.