JAV bendrovė nutarė plėstis į užsienį – pasirinko Lietuvą

Po 46 veiklos metų Ajovos valstijoje, sėjimo ir sodinimo technikos gamintojai „Kinze Manufacturing“ nutarė plėsti veiklą į užsienį.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jun 12, 2013, 11:48 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:21 PM

Pirmas žingsnis buvo platus – iškart į Lietuvos laukus, kuriuos iš Vilniaus galima pasiekti maždaug per pusvalandį, pakeliui į Druskininkus.

Naujoje gamykloje darbuosis daugiau žmonių, nei šalia esančiame nedideliame Guopstų kaimelyje.

Lietuvoje „Kinze Manufacturing“ planuoja investuoti 22 mln. litų, per penkerius metus įdarbinti 250 žmonių.

Įmonė išsinuomavo nedidelio futbolo stadiono dydžio gamyklos pastatą (10 tūkst. kv. metrų) ir administracines patalpas.

Kol kas tuščiame bendrovės kieme rieda tik vienas, „parodomasis“ traktorius, tačiau gamykloje greit bus pradėtos montuoti keturios gamybos linijos, o pirmąją produkcijos partiją planuojama užbaigti spalio mėnesį.

„Pasirinkome Lietuvą dėl čia plėtojamų ilgamečių gamybos tradicijų bei paramos iš Lietuvos valdžios“, - teigė „Kinze Manufacturing“ viceprezidentė ir rinkodaros vadovė Susanne Veatch.

Renkantis naujos gamyklos vietą buvo pasirinkta patogi Lietuvos geografinė padėtis – „Kinze Manufacturing“ savo produkciją žada eksportuoti iš Lietuvos į kitas šalis: Rusiją, Ukrainą, Vengriją, Bulgariją, Čekiją, Slovakiją.

Teigiamas poveikis darbo rinkai

Taip pat investuotojų dėmesį patraukė pigi lietuviška darbo jėga. Pirmieji darbuotojai bus įdarbinti rugpjūčio mėnesį. Bendrovė ieškos suvirintojų, mechanikų, pramonės operatorių.

Naujų darbuotojų bendrovė ieškos ir Lietuvos aukštosiose mokyklose - „Kinze Manufacturing“ planuoja aktyviai bendradarbiauti su universitetais.

Viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė teigė, kad investuotojo atėjimas turės stiprų teigiamą poveikį Lietuvos ekonomikai.

„Pasaulio banko atliekami tyrimai rodo, kad investicijos iš geografiškai nutolusių šalių turi didesnį poveikį vietinei ekonomikai – tokios įmonės daugiau ir sparčiau ieško vietinių tiekėjų, nes jų neturi gretimose šalyse“, - teigė M. Dargužaitė.

Premjeras Algirdas Butkevičius džiaugėsi, kad nauja gamykla padidins užimtumą aukštu nedarbo lygiu pasižyminčiame regione.

„Noriu padėkoti kompanijai, kad buvo priimtas sprendimas čia investuoti. Tai („Kinze Manufacturing“ atėjimas – Red.) mus teigiamai nuteikia, kalbant apie konkurencingumo didinimą, eksporto augimą, investicijų plėtrą.

Šitame regione yra didesnis nedarbas, lyginant su Lietuvos vidurkiu. Investicijos [įdiegs] aukštesnio lygio vadybą ir darbo kultūrą. Tai yra investicijos į naujesnes ir modernias technologijas“, - trečiadienį vykusiame bendrovės renginyje kalbėjo A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.