Klaipėdoje – prabangiausias kada nors Lietuvoje matytas kruizinis laivas

Lietuvą pamažu atranda brangiausių poilsinių kelionių laivais organizatoriai. Į Klaipėdos uostą ketvirtadienį pirmąkart užsuko prabangių kruizų kompanijos „Silversea“ laivas „Silver Whisper“. Aukščiausios klasės kruizinis laineris prilygsta penkių žvaigždučių viešbučiui, kuriame kiekvienas keleivis pasijunta ypatingai.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jun 13, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:54 PM

Į dešimties dienų kruizą Baltijos jūra leidosi 382 žmonės, kuriais dieną ir naktį rūpinasi arti 300 įgulos narių. Didžiuliame laive įrengti erdvūs apartamentai su terasomis ir nuostabiu vaizdu į jūrą. Į kruizo kelialapio kainą įskaičiuoti visi keleivių norai. Už vieną kelionės be rūpesčių dieną žmogui tenka pakloti mažiausiai 1,4 tūkst. litų.

Kruizai po Baltijos jūrą – itin populiarūs. Nors poilsinė kelionė šiuo laivu įkandama tikrai ne kiekvienam, tuščių kajučių nelikę – visi 10 dienų kelialapiai išpirkti dar gerokai iki kruizo pradžios.

Kaina neatgraso

Pajudėjęs iš Kopenhagos laivas užsuko į Lenkijos, Lietuvos uostus. Ketvirtadienio vakarą jis paliks Klaipėdą ir išplauks Rygos link.

„Jūsų uostas labai patogus, mes čia tikrai sugrįšime“, – užtikrino laivo kapitonas Luigi Rutigliano. Klaipėdos miesto meras pirmąkart uoste viešinčio laivo kapitonui tradiciškai įteikė Klaipėdos uosto ženklą.

186 m ilgio laive – 10 denių. Didžiulis laivas galėtų sutalpinti keliskart daugiau keleivių, tačiau šis skirtas prašmatniam poilsiui, siekiama, kad kiekvienas laivo svečias jaustųsi jaukiai ir patogiai, kad visiems užtektų erdvės.

Nemažą kainą už kelionę sumokėjęs žmogus neturėtų nusivilti – įgula pasirengusi išpildyti visus svečių pageidavimus. Kiekvieną numerį aptarnauja paskirtas įgulos narys, atidžiai įsiklausantis į klientų norus, tačiau neįkyrus, ir jam nereikia mokėti arbatpinigių. Šie taip pat įskaičiuoti į bilieto kainą.

Vertina kokybę

Laive įrengti penki skirtingo stiliaus restoranai, kuriuose maistą ruošia aukščiausios klasės virėjai iš Prancūzijos, Austrijos, Belgijos, Italijos. Itin populiari pramoga – kulinariniai šou, kur virtuvės šefai demonstruoja savo meistriškumą.

Kompanija „Silversea“, valdanti 7 kruizinius lainerius, priklauso turtingai italų šeimai. Laivui tiekiami aukščiausios kokybės maisto produktai, pusgaminių ir genetiškai modifikuotų produktų išvis atsisakoma. Pavyzdžiui, makaronai gaminami laivo virtuvėse, aviena vežama iš Naujosios Zelandijos, o jautiena – iš Jungtinių Valstijų ūkių.

Laive siūlomos visos paslaugos, kurių gali prireikti poilsiautojams – čia įrengtas spa centras, sporto klubas, skaityklos, atviri baseinai, kazino salė, rūkomasis. Mėgautis iš laivo atsiveriančias vaizdais galima ir neiškėlus kojos iš apartamentų.

„Kiekvienas keleivis turi jaustis lyg privačioje jachtoje“, – tokios nuostatos laikosi laivo įgula, kurią sudaro 24 tautybių žmonės.

Lietuviai pamėgo ekspedicijas

Didžiąją dalį – apie 40 proc. keleivių sudaro JAV piliečiai. Nemažai keliauja Amerikos lietuvių, Jungtinės Karalystės lietuvių, taip pat australų, Naujosios Zelandijos gyventojų.

„Silver Whisper“ yra trečiasis kompanijos „Silversea“ įsigytas laivas. Sankt Peterburgo 300 metų jubiliejaus proga jis dirbo kaip viešbutis, kuriame viešėjo ir Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas, kitų valstybių aukščiausi pareigūnai. Šis laineris laikinai bus išnuomotas ir per Sočio olimpiadą.

Lietuviai labiausiai pamėgę kompanijos „Silversea“ organizuojamus ekspedicinius kruizus. Populiariausi tokie kruizai rengiami Arktyje, Galapagų salose. Kompanija taip pat siūlo keliones po Grenlandijos salyną, Norvegijos fiordus, Japonijos salas, Amazonės regioną, Šiaurės Amerikos šiaurinę pakrantę.

 Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.