Nereikalinga spauda ir reklama iš daugiabučių vežama tonomis

Prieš porą metų daugiabučių laiptinėse pastatytos kartoninės dėžes, skirtos rūšiuoti pašto dėžučių turinį, pasiteisino. Atliekų tvarkymo bendrovė „VSA Vilnius“ skaičiuoja, kad kiekvienoje laiptinėje gyventojai per savaitę išmeta 3-5 kg reklamos bukletų ir spaudos, o per metus iš visų sostinės rajonų išvežama apie 80 tūkst. kg šių popieriaus atliekų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 14, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:19 PM

„VSA Vilnius“ Atliekų paruošimo perdirbimui skyriaus vadovas Laurynas Kazlauskas pažymi, jog bendrovė šiuo metu sostinėje prižiūri apie 400 kartoninių dėžių.

„Gyventojai naujovę priėmė palankiai: dėžės užsipildo vidutiniškai per savaitę ir į jas gyventojai meta labai gerai išrūšiuotas popieriaus atliekas: nedominančius reklamos leidinius, skrajutes, perskaitytus laikraščius, žurnalus, laiškus. Todėl nusprendėme plėsti tinklą sostinėje ir nemokamai tokias dėžes pastatysime ir prižiūrėsime bet kuriame daugiabutyje, kurį aptarnauja mūsų įmonė“, - sakė jis.

L. Kazlauskas teigia, kad kartoninės dėžės yra statomos ir sulaukė didelio pasisekimo tuose daugiabučiuose, kurių kiemuose nėra rūšiavimo konteinerių.

„Pastebėjome, kad pirmą kartą pastačius kartoninę dėžę bet kurioje laiptinėje paprastai pasireiškia „išsivalymo sindromas“: į ją plūsta visos gyventojų turimos popieriaus atliekos ir dėžė užsipildo dar tą pačią dieną. Gyventojai į šias dėžes net iš namų atneša išmesti darbo sąsiuvinius, netgi knygas“, - pastebi „VSA Vilnius“ atstovas.

Sostinės daugiabučių gyventojai, kurie norėtų, kad jų laiptinėje prie pašto dėžučių taip pat atsidurtų nereikalingai korespondencijai surinkti skirta dėžė, turėtų kreiptis į „VSA Vilnius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.