Naujas verslas: lietuviai turtuolius pigiau apsipirkti veža į Kiniją

Sujunkite tris didžiausius Lietuvos prekybos centrus, tada pridėkite aštuonis aukštus tokio pat ploto ir gausite vien tik miegamojo baldų prekybos centrą. Tiesa, jis – pietų Kinijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2013, 6:12 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:10 PM

„Šanchajuje žinome geriausias prekybos vietas ir turime galimybių gerai pasiderėti dėl kainų“, - sako 26 metų Mindaugas Savickas.

Kartu su bendraamže sužadėtine ir jos ketveriais metais jaunesniu broliu Luku Stakioniu lietuviams jie siūlo neįprastą paslaugą – išskirtinį apsipirkimą tiems, kurie nori įsirengti savo namus.

„Padedame atskirti faktus nuo mitų, - tikina Mindaugas. - Kinija yra ne tik pigių blizgučių kraštas, ten gaminami ir fantastiškai prabangūs daiktai, dėl kurių kokybės net neverta ginčytis. Tiesa, ir kainuoja jie ten ne centus.“

Bet trijulės klientai skiria pelus nuo grūdų – jie puikiai supranta, kad, tarkim, geros odos baldų komplektas „net Kinijoje“ kainuoja ne kelis šimtus, o kelis tūkstančius litų. Bet jie supranta ir tai, kad Lietuvoje šią kaina reiktų dauginti mažiausiai triskart. Klientai netenka žado

„Šiandien Vakarų ir Azijos šalyse apsipirkimo gido paslauga yra labai populiari, tačiau Lietuvoje, kiek žinau, vieninteliai ją teikiame “, - tęsia Mindaugas.

Kokia tai paslauga? Jie skrenda į Kiniją, vyksta į prekybos centrą, perka, ką užsakė klientas, pakrauna į jūrinį konteinerį, už tai gauna procentą ir viskas?

„Ne, tai ne Gariūnai, - patikslina jaunieji verslininkai. - Galime pasiūlyti kai ką daugiau nei turgaus lygio aptarnavimą. Organizuojame ir į apsipirkimo turą dažnai vykstame kartu su klientais.“

Tuomet jų lydimiems žmonėms apie nieką galvoti nereikia, svarbu tik kad jie turėtų kredito kortelę. Mindaugas su Luku pasirūpina lėktuvo bilietais, nuskridus - viešbučiu, vietiniu transportu, maitinimu, laisvalaikiu, pažintinėmis ekskursijomis ir viskuo, ko tik pageidauja užsakovas.

Žodžiu, žmogus, panoręs įsirengti namą, sodybą, biurą, viešbutį ar sporto klubą, perka bilietą sau ir gidui – ir gerai leidžia laiką: per dvi tris savaites ne tik apsiperka „nuo iki“, bet ir pamato šalį.

„O svarbiausia – sutaupo pinigų“, - priduria Mindaugas.

Jis suskaičiavo, kad klientas vidutiniškai sutaupo 70 proc. sumos, kurią išleistų, jei panašios kokybės prekes įsigytų Lietuvoje. Ir į tai jau įskaičiuotas honoraras už paslaugą, prekių transportavimo bei kelionės išlaidos.

350 kvadratinių metrų namą jų užsakovas itin prabangiai įsirengė už 400 tūkst. litų. Lietuvoje, matyt, už tokią sumą tokio dydžio name prabangos nepavyktų sukurti.

„Kai žmonės pamato tenykštį pasirinkimą, kainos ir kokybės santykį, žado netenka net visko mačiusieji. Todėl visi mūsų klientai išleido kur kas didesnes sumas, nei planavo, o prasideda jos nuo keliasdešimties tūkstančių litų“, – šypsosi M. Savickas.

Tiesa, ne visi, nuvykę į didžiausią Kinijos miestą, nori dar ir papildomų pramogų. Kai kuriems terūpi pirkti, ir jie šluoja kone viską – pradedant elektros jungikliais, baigiant taurėmis įkurtuvių vakarėliui.

Verslo pamatus sukūrė mergina

Idėja organizuoti išvažiuojamąjį apsipirkimą ir visas su tuo susijusias paslaugas kilo M. Savicko draugei. Jungtinę prabangos vadybos magistro studijų programą pasirinkusi mergina dvejus metus studijavo vienoje Šanchajaus aukštųjų mokyklų.

Per tą laiką išmoko kinų kalbą, užmezgė įdomių ir naudingų pažinčių. Tad natūraliai kilo noras tai paversti verslu.

Sukurta pirkinių pirkimo, pakavimo, pakrovimo į konteinerius sistema, rasti kontaktai aukščiausios klasės viešbučiuose, SPA, restoranuose ir įdarbintas patikimas vietinis partneris, kuris prireikus pagelbėja visose situacijose, - tokius verslo pamatus didžiausiame Kinijos mieste paklojo jauna moteris.

Tiesa, pirmiausia namų apyvokos daiktai ir baldai plaukė į jos tėvų namus bei sodybą. Tada – į draugų namus. Dabar maždaug kas tris mėnesius į Lietuvą konteineryje atplaukia keli „namai“ - viskas, ko jiems reikia įrengti nuo -  iki.

Ką labiausiai apsimoka Kinijoje pirkti?

„Šviestuvus, lauko ir vidaus baldus, santechniką, interjero aksesuarus“, – pirštus lenkia Lukas.

Viename prabangiame Vilniaus šviestuvų salone stovi 15 tūkst. litų įvertintas šviestuvas. Vaikinai tokį gali pasiūlyti už penkis kartus mažesnę kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.