Prancūzijoje prasidėjo tarptautinė aviacijos paroda

Jubiliejinė 50-oji

Paryžiaus aviacijos paroda yra svarbiausias šio pobūdžio renginys pasaulyje.<br>"Reuters"
Paryžiaus aviacijos paroda yra svarbiausias šio pobūdžio renginys pasaulyje.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 17, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:13 AM

Šįmet parodoje dalyvauja per 3 tūkst. kompanijų iš 44 šalių, tarp jų - Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Indijos, Italijos, Kinijos, Rusijos, JAV, Ukrainos ir Prancūzijos. Didžiausias ekspozicijas pristatys Prancūzija (1 tūkst. 40 organizacijų) ir Jungtinės Valstijos (350 organizacijų). Prognozuojama, kad parodą aplankys apie 300 oficialių delegacijų iš 88 valstybių.

Parodoje bus pristatyta per 140 lėktuvų, o skraidymo programoje pasirodys apie 40 orlaivių. JAV lėktuvų gamintoja „Boeing“ parodoje pademonstruos du naujausius keleivinius lėktuvus „Boeing-787“ („Dreamliner“). Vienas jų kasdien atliks demonstracinius skrydžius. Dauguma Le Buržė vykstančioje parodoje pristatytų eksponatų (70 proc.) - civilinės aviacijos technikos pavyzdžiai. Likusi dalis - karinės transporto priemonės.

Parodos rengėja tikisi, kad šiais metais bus sudaryta sandorių už maždaug 125 mlrd. dolerių. 2011 metais Le Buržė vykusi paroda tapo rekordinė pagal sudarytų sutarčių skaičių. Jų buvo sudaryta už 100 mlrd. dolerių sumą.

Penktadienį, birželio 21 dieną, Le Buržė aviacijos paroda atvers duris plačiajai visuomenei. Artimiausias keturias dienas šioje parodoje lankysis lėktuvų užsakovai ir žurnalistai. Paroda vyks iki sekmadienio, birželio 23 dienos.

Tarptautinė aviacijos paroda Prancūzijoje vyksta jau 50-ąjį kartą. Jos istorija prasidėjo 1908 metais. Parodos rengtos keliuose Prancūzijos oro uostuose. Nuo 1953 m. aviacijos paroda galutinai buvo perkelta į Le Buržė oro uostą ir rengiama kas dveji metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.