Bręsta permainos Vilniaus oro uoste - taksi atpigs ir nemaustys klientų

Tarptautinis Vilniaus oro uostas paskelbė konkursą taksi paslaugoms teikti. Vienas svarbiausių reikalavimų - nustatyta maksimali tarifų riba - 3,5 Lt/km dieną ir 4 Lt/km naktį. Šiuo metu kainos yra kone dvigubai didesnės. Be to, keleiviams turės būti spausdinami kvitai. Tačiau iškelti reikalavimai jau privertė kai kuriuos dalyvius rimčiau pasvarstyti, ar verta važiuoti į oro uosto teritoriją, rašo „Verslo žinios“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:16 AM

„Sėdime ir skaičiuojame. Vienas išvažiavimas iš oro uosto – jau 6 Lt. O 6–7 km kelionės kaina, pagal deklaruotą tarifą, į sostinės senamiestį kainuos apie 30 Lt. Valstybei dar sumoki PVM – atimkime 6 Lt. Lieka 18 Lt. Degalai – taip pat apie 6 Lt, jei suvažinėji pirmyn ir atgal. O dar nepamirškime vairuotojo darbo užmokesčio, investicijų į automobilį bei reikalingą įrangą, draudimo ir pan. Vadinasi, turim primokėti, jei nori ten dirbti“, – „Verslo žinioms“ sakė „Standart taksi“ vadovas Ričardas Kriukovas.

Be to, kiekvienas išvažiavimas iš taksi linijos atsieis papildomus 5 Lt (be PVM), o anksčiau reikėjo pirkti vietą – vienam automobiliui ji kainuodavo 600 Lt (be PVM) per mėnesį, nurodo R. Kriukovas.

TVOU Neaviacinių paslaugų skyriaus vadovo Justino Stepšio teigimu, maksimalūs tarifai nustatyti siekiant, kad atvykę keleiviai nebūtų apgaudinėjami nepagrįstai aukštais tarifais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.