Panika dėl „Swedbank“ paliko Vakarų Lietuvą

Vakarų Lietuvoje siautėjusi panika dėl „Swedbank“ - baigėsi. Trečiadienio vakarą Šilutės gatvėse stojo ramybė. Prie bankomatų prieina vos vienas kitas klientas. Pasikeitė net žmonių nuomonė apie šį įvykį – dieną keikę Lietuvos valdžią ir prastą bankų priežiūra, dabar gyventojai piktinasi melą paskleidusiais piktadariais.

Trečiadienio vakarą panika Šilutėje baigėsi. Prie bankomatų eilių nėra.<br>A. Vaišnoras
Trečiadienio vakarą panika Šilutėje baigėsi. Prie bankomatų eilių nėra.<br>A. Vaišnoras
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaišnoras

Jun 19, 2013, 11:33 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:42 AM

„Žmonės patys kalti, kad tiki nesąmonėmis“, - nusijuokė šilutiškis Algirdas. Jis trečiadienio vakarą atvyko prie „Swedbank“ bankomato pasiimti grynųjų pinigų. Bet ne dėl to, kad gelbėtų savo santaupas nuo menamos grėsmės – tiesiog, jam prireikė grynųjų.

Algirdas yra vienas iš nedaugelio, kuris nepasidavė trečiadienį Šilutės miestą sukausčiusiai panikai. Iš lūpų į lūpas pasklido gandas, kad bankrutuoja vienas didžiausių Lietuvos bankų - „Swedbank“. Apie tai pirmasis pranešė portalas lrytas.lt.

Žmonės ne tik paliko savo darbo vietas ir puolė gelbėti pinigų, bet ir važiavo į Šilutę iš aplinkinių kaimų. Banko skyrius apgulė šimtai sunerimusių klientų.

Panika pasiekė ir Pagėgius, Tauragę, Palangą, Klaipėdą. Vakarų Lietuvoje dirbę portalo lrytas.lt žurnalistai pasakojo, kad gatvėse, prie parduotuvių kasų, tvakiuose biuruose žmonės kalbėjo tik apie tą menamą įvykį – bankrutuoja dar vienas bankas. Tvyrojo aiškiai juntama įtampa.

Pagėgiuose net pasklido kalbos, kad traukiasi „Swedbank“ vadovas.

Įtampa nurimo tik pasibaigus darbo dienai ir banko skyriams užvėrus duris. Be to, žiniasklaidos priemonės jau buvo paskelbusios, kad gandai apie bankrotą yra neteisingi.

Reporteriai praneša, kad tuose miestuose pinigų bankomatuose nepritrūko.

Jau dabar aišku, kad prieš vieną svarbiausių Lietuvos bankų buvo įvykdyta informacinė ataka. Gandus paskleidusių nusikaltėlių tikslas - paskleisti paniką ir sukelti sumaištį.

Tokią misiją vykdantys asmenys prieš kelias savaites surengė dar neregėto intensyvumo internetinę ataką ir ėmė skleisti gandus apie galimus finansinius sukrėtimus. Portalo lrytas.lt ir kitos redakcijos gavo anoniminius laiškus, kuriuose rašoma apie didiesiems bankams neva kilusias rimtas problemas. Šios provokacijos nepavyko, todėl dezinformacija buvo paskleista kitais kanalais, o trečiadienį prasiveržė į paviršių.

Išsamų tekstą apie informacinę ataką prieš „Swedbank“ skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.