„Darbiečių“ siūlomos „Sodros“ įmokų lubos papildytų ir seimūnų kišenes

Iš Seimo tribūnos kalbėjęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas bent kelis kartus pakartojo, kad įvestos „Sodros“ įmokų lubos padidintų šalies prestižą ir padėtų pritraukti daugiau specialistų, kurie dabar vengia Lietuvos įmonių dėl itin didelių mokesčių.

„Įvedę „Sodros“ lubas, galėsime pamatyti tikrą padėtį valstybėje, pritraukti daugiau specialistų, daugiau pajamų į valstybės biudžetą“, - kalbėjo V. Uspaskichas.<br>R. Danisevičius
„Įvedę „Sodros“ lubas, galėsime pamatyti tikrą padėtį valstybėje, pritraukti daugiau specialistų, daugiau pajamų į valstybės biudžetą“, - kalbėjo V. Uspaskichas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jun 25, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:22 AM

„Visur trūksta gerų specialistų, kuriuos mes prarandame, nesugebėdami suteikti didesnio atlyginimo. Verslas stengiasi apmokėti algas akcijomis, bet niekuomet nepamatysime tikro atlygio. Įvedę „Sodros“ lubas, galėsime pamatyti tikrą padėtį valstybėje, pritraukti daugiau specialistų, daugiau pajamų į valstybės biudžetą“, - kalbėjo V. Uspaskichas.

Seimo narys Edvardas Žakaris paklausė pranešėjo, ar tikrai reikia lubas didinti iki tiek, kad jos pasitarnautų ir Seimo nariams.

Šiuo metu seimūno alga be priedų yra 6910 litų. „Sodrai“ nuo šios sumos atitenka apie 2140 Lt. Įvedus siūlomas pataisas, „Sodros“ įmoka sumažėtų iki 1549 litų, o Seimo narys gautų maždaug 591 litu didesnę algą.

Į E. Žakario klausimą išsamaus atsakymo nebuvo.

A. Butkevičius: „Dar bus skaičuojama, koks būtų „Sodros“ lubų poveikis biudžetui“

Vyriausybė ketina dar skaičiuoti, koks būtų „Darbiečių“ siūlomų „Sodros“ lubų poveikis „Sodros“ biudžetui, teigia premjeras. Algirdas Butkevičius įspėja, kad tai padidins „Sodros“ deficitą.

„Galutiniame rezultate mes esame sutarę, kad šitam įstatymo projektui turėtų būti pritarta po pateikimo, o po to bus diskusija tarp kai kurių Seimo narių ir dviejų ministrų - socialinės apsaugos ir darbo ir finansų, kad jie pasakytų, kokios yra galimybės, jeigu būtų norima įvesti „Sodros“ lubas, nuo kada ir koks būtų poveikis „Sodros“ biudžetui“, - antradienį LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, dabartiniai skaičiavimai rodo, kad „Sodros“ biudžeto deficitas padidėtų.

„Šiandien pagal visus paskaičiavimus matosi, kad „Sodros“ biudžeto skola padidėtų ir ženkliai padidėtų, o tikslas yra šitos Vyriausybės iškeltas, kad „Sodros“ biudžetas būtų kuo greičiau subalansuotas ir kuo greičiau būtų galima grąžinti tas sumažintas pensijas ir pradėt galvot, kaip nors po truputį didinti esamas pensijas, ir didinti pragyvenimo lygį žmonėms“, - sakė premjeras.

Darbiečiai-leiboristai siūlo „Sodros“ įmokos nebeskaičiuoti 5 tūkst. litų viršijančioms pajamoms.

Šiuo metu „Sodros“ įmokų dydis nėra apribotas - darbdavys bei darbuotojas privalo mokėti įmokas nuo visos darbo užmokesčio sumos. Ribojamos tik „ Sodros“ išmokos.

Po balsavimo buvo nutarta įstatymo pakeitimo projektą pateikti Socialinių reikalų ir darbo bei Biudžeto ir finansų komitetams. Įstatymo pakeitimo projektą Seimas svarstys rudenį.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.