Išvengti mokesčių - juokų darbas

Elektroninė prekyba Lietuvoje

Lietuviai apsiperka užsienio internetinėse parduotuvėse, ber mokesčių stengiasi išvengti.<br>V. Balkūnas
Lietuviai apsiperka užsienio internetinėse parduotuvėse, ber mokesčių stengiasi išvengti.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 25, 2013, 8:49 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:44 AM

Bėda kyla tada, kai prekė siunčiama iš valstybės, nepriklausančios ES - už tokius siuntinius pirkėjui reikia sumokėti ne tik PVM, bet ir muito mokestį. Kartais pirkinio kaina gali būti netgi mažesnė už mokesčius. Todėl daugėja būdų, kuriais bandoma išvengti mokesčių mokėjimo.

“Dažniausiai asmenys išvengti mokesčių stengiasi neteisingai nurodydami prekių vertę, siuntoje esančių prekių kiekis neatitinka deklaruoto. Buvo nustatyta atvejų, kai deklaruojami padėvėti daiktai, o siunčiami nauji“, - sakė Lietuvos Respublikos muitinės atstovė spaudai Gintarė Šatkauskienė.

Muito mokestis skaičiuojamas nuo bendros pirkinio kainos ir siuntimo išlaidų sumos. Komercinio pobūdžio siuntiniams PVM taikomas tada, kai bendra suma viršija 75 litus, muito mokestis - kai suma didesnė nei 160 litų. Atsižvelgdami į tai, pirkėjai kartais bando sukčiauti paprašydami pardavėjo siuntinį žymėti kaip dovaną.

Dovana siunčiama ne pardavėjo pirkėjui, o vieno žmogaus kitam, todėl mokesčio mokėti nereikia. Pasak studento Karolio, apeiti mokesčius nėra taip sudėtinga. Tačiau, jo tvirtinimu, pirkti internetu iš užsienio daug patogiau ir pigiau, net ir mokant mokesčius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.