Leidimai „Air Lituanicos” veiklai – prieš pat skrydį

Pirmajam skrydžiui ateinantį sekmadienį besiruošianti oro bendrovė „Air Lituanica” vis dar neturi oro vežėjo pažymėjimo ir veiklos licencijos.

„Air Lituanica” ženklais papuoštas lėktuvas jau laukia pirmojo skrydžio.<br>Nuotr. iš LR archyvo
„Air Lituanica” ženklais papuoštas lėktuvas jau laukia pirmojo skrydžio.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jun 26, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:56 AM

Ir bendrovė, ir dokumentus išduodanti įstaiga tikina, kad tai nesutrukdys aviacijos naujokei pradėti skrydžio laiku, rašo „Lietuvos rytas“.

Numatytas skrydis – birželio 30-ąją. Tą dieną lėktuvas iš Lietuvos sostinės išskris į Briuselį. Vėliau vasarą tiesiogiai iš Vilniaus su „Air Lituanica” bus galima pasiekti ir Amsterdamą bei Berlyną.

Tiesa, kol kas pagrindinis bendrovės rūpestis – gauti oro vežėjo pažymėjimą, o vėliau, sulaukus palankaus Licencijavimo komisijos sprendimo, ir licenciją. Šiuos dokumentus įgyti „Air Lituanica” vylėsi dar prieš mėnesį.

„Šie reikalai jau pasistūmėjo į priekį, tačiau vežėjo pažymėjimo bendrovė dar neturi. Taip pat nėra ir Licencijavimo komisijos sprendimo. Esame pateikę pastabų dėl dalykų, kurių jiems nepavyksta ištaisyti”, – sakė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas Kęstutis Auryla.

Kad oro bendrovė įgytų būtinus dokumentus, privalu įrodyti, jog yra tinkamai – tiek finansiniu, tiek techniniu požiūriu – pasirengusi pradėti darbą.

Anot K. Aurylos, finansiniams „Air Lituanica” rodikliams CAA priekaištų neturi: „Tai, kad įmonė neturi pažymėjimo, daugiau susiję su techniniais dalykais.”

Praėjusią savaitę Tarptautiniame Vilniaus oro uoste nusileido orlaivis „Embraer 170”, papuoštas „Air Lituanica” atributika.

Šis lėktuvas nuomojamas iš estų bendrovės „Estonian Air”.

„Į Lietuvą pagal susitarimus su „Air Lituanica” atskrido „Estonian Air” lėktuvas. Tai normali praktika”, – sakė K.Auryla.

Tačiau, anot jo, kad įgytų vežėjo pažymėjimą ir licenciją, bendrovei privalu turėti nuosavą ar nuomojamą tinkamai įregistruotą orlaivį.

„Tiesiog yra dalykų, kuriuos reikia įteisinti”, – ko dar stinga „Air Lituanica”, aptakiai aiškino K. Auryla.

Kada tai galėtų įvykti?

„Tai priklauso ne nuo mūsų, o nuo oro bendrovės”, – sakė CAA vadovas.

„Air Lituanica” atstovė Sandra Meškauskaitė tvirtino kitaip: „Visi dokumentai yra pateikti ir patvirtinti, o už Civilinės aviacijos administraciją spręsti, kada jie pateiks atsakymą, mes negalime.”

Ji aiškino, kad bendrovė kasdien laukia atsakingos institucijos sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.