Patarimai, kaip paprasčiau surasti reikiamą būstą

Nusprendėte domėtis nekilnojamuoju turtu ir ieškoti tinkamo varianto pirkti arba nuomotis? Pradėję ieškoti pastebite vieną iš dviejų dalykų: arba pamatote, kad yra gausybė skelbimų, iš kurių turite atsirinkti tinkamiausią, arba kaip tik atrodo, kad pasiūlos, atitinkančios jūsų poreikius, nėra?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-26 13:08, atnaujinta 2018-03-05 04:46

Nekilnojamojo turto (NT) portalo aruodas.lt specialistai pateikia keletą patarimų, kaip ieškoti nekilnojamojo turto, į ką atkreipti dėmesį, kad paieškos būtų greitesnės ir tikslesnės.

Apsibrėžkite kelis tikslius atrankos kriterijus

Dar nepradėję ieškoti siūlomo nekilnojamojo turto skelbimų, bent šiek tiek susikonkretinkite, kokie dalykai jums svarbiausi, pagal kokius kriterijus vertinsite siūlomą būstą. Nebijokite šių kriterijų nurodyti nekilnojamojo turto portalų paieškos sistemose – šiuo metu ir savininkai, ir nekilnojamojo turto tarpininkai stengiasi pateikti kuo daugiau informacijos apie siūlomą objektą.

Esminė informacija (aukštas, aukštų skaičius, plotas, kambarių ar patalpų skaičius, šildymo tipas, statybos metai, paskirtis ir pan.) nurodoma daugelyje skelbimų, nes tokie informacijos laukai dažnai yra netgi privalomi, vedant skelbimą.

Pasinaudokite NT portalų teikiamomis funkcijomis

Nekilnojamojo turto portalai nuolatos tobulinami, kad galėtumėte kuo patogiau surasti jums reikiamą informaciją, tad pasinaudokite tomis siūlomomis galimybės. Pavyzdžiui, atkreipkite dėmesį, kas supaprastintų paiešką – galbūt jūs ieškote būsto keliuose mikrorajonuose?

Tuomet iškart juos kelis ir pažymėkite – portalai turi tokią galimybę, o jums nereikės atlikti kelių paieškų, iš pradžių pasirenkant vieną vietovę, paskui – kitą.

Ieškokite konkrečiai

Nebijokite ieškoti konkrečiai ir taip susiaurinti paiešką ir gauti mažiau paieškos rezultatų. Sukonkretinę savo paiešką sumažinsite siūlomų skelbimų skaičių, gausite konkretesnių duomenų, taigi paieška bus paprastesnė – nereikės peržiūrėti kelių šimtų skelbimų, atsifiltruosite tik tuos, kurie jums tinkami pagal jūsų vertinimo kriterijus.

Naudokitės filtrais – galite pamatyti siūlomo objekto vaizdą, internete publikuojami skelbimai nėra įsprausti į simbolių skaičiaus ar nuotraukų dydžio rėmus kaip publikuojami spaudoje, tad pasirinkite, kad matytumėte skelbimus su nuotraukomis. Taip galėsite susidaryti nuomonę, koks nekilnojamojo turto objektas jums siūlomas.

Portaluose gana greitai plinta įvairios rinkos inovacijos, taigi per pastaruosius dvejus metus daugėja skelbimų, kuriuose publikuojamos ne tik nuotraukos, bet ir vaizdo įrašai apie siūlomą nekilnojamojo turto objektą, rodo didžiausio Lietuvoje nekilnojamojo turto portalo aruodas.lt statistika. Pastebima, kad vaizdo medžiaga dažniausiai pateikiama, parduodant ar nuomojant brangesnį ir prabangesnį nekilnojamąjį turtą. Jei kaip tik tokio ieškote, skelbimuose galėsite matyti realų vaizdą, kaip tas objektas atrodo.

Pasižymėkite kontaktus

Jei radote patinkantį variantą, įsiminkite skelbimą, pasižymėkite kontaktus arba išsisaugokite visą skelbimo informaciją. Neretai seni skelbimai yra įvedami kaip nauji, taigi žiūrėdami kitą dieną to paties skelbimo galite neberasti.

Užsiprenumeruokite naujienas

Jei neradote tinkamo objekto, užsiprenumeruokite naujienas, kad elektroniniu paštu gautumėte informaciją, jei portale būtų publikuotas jūsų paieškos kriterijus atitinkantis skelbimas. Taip iškart būsite informuotas apie jums aktualią pasiūlą, jos nepraleisite, nepamiršite pažiūrėti skelbimo. Tokią paslaugą portalai teikia nemokamai, beje, kartu būsite informuotas ir apie tai, kokių objektų kainos skelbimuose sumažėjo.

Informuokite portalą apie blogus skelbimus

Konkrečiai ieškodami galite pastebėti daugiau nei portalų administracija, tad informuokite, jei pastebite, kad skelbimuose pateikta informacija klaidina jus. Pasinaudokite funkcija „Blogas skelbimas“ ir informuokite, jei radote besidubliuojantį skelbimą, jei nurodyta viena vietovė, o paskui paaiškėja, kad objektas yra visai kitoje, jei skelbime pateikiama kokia nors kita neteisinga informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.