Pigiais skrydžiais susivilioję poilsiautojai liko ir be atostogų, ir be pinigų

Atostogų sezonui įsibėgėjant nesnaudžia ir iš poilsiautojų norintys pasipelnyti sukčiai. Pigiu agentūros „Solex Travel“ siūlomu skrydžiu susiviliojęs vilnietis pateko į sukčių pinkles. Pasirodo, įmonė jau kurį laikas nedirba - jai pradėta bankroto procedūra, o tūkstantinius įsiskolinimus turintis vadovas dingo kaip į vandenį - su direktoriumi Andriumi Taplevu susisiekti neįmanoma.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 8:27 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:17 AM

Kol policija ieško verslininko, sukčiaus aukos sėdi ir be planuotų atostogų, ir be pinigų, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Kaimynystėje įsikūrusios įmonės vadovė sako, kad pas juos dažnai užsuka išsigandę žmonės, ieškantys kelionių agentūros. Iš kai kurių klientų sukčiai esą pelnėsi net keletą kartų.

Veiklos licenzijas tokioms agentūroms išduoda Turizmo departamentas, tačiau, atrodo, kad tuo jo darbas ir baigiasi. Apie nesąžiningą „Solex Travel“ veiklą departamentas sužinojo tik gavęs vilniečio Edvardo Kubiliaus skundą. Įmonės veikla nutraukta, tačiau plačiau komentuoti situacijos departamentas laiko nerado.

Vartotojų teisių apsaugos tarnybos atstovai sako, kad nesąžiningų verslininkų apmulkinti poilsiautojai dažniausiai nusivilia dvigubai: nelieka nei kelionės, nei išleistų pinigų. Praktika taip pat rodo, kad byloms pasiekus teismą patirti nuostoliai klientams retai kada atlyginami. Todėl, pasak specialistų, atsakingesni turėtų būti patys vartotojai.

Prieš įsigyjant stambesnę prekę ar paslaugą, specialistai pataria patikrinti bankrutuojančių įmonių sąrašus. Lietuvoje šiuo metu veikia per 400 kelionių agentūrų ir organizatorių. Kasmet apie 10 jų bankrutuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.