ES priėmė politinį susitarimą dėl biudžeto 2014-2020 metams

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso ketvirtadienį paskelbė, kad Europos Sąjunga (ES) priėmė politinį susitarimą dėl karštus ginčus provokavusio trilijono eurų biudžeto 2014-2020 metų laikotarpiui.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas ir Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso susitarė dėl 2014-2020 metų ES biudžeto.<br>"Reuters"
Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas ir Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso susitarė dėl 2014-2020 metų ES biudžeto.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2013, 2:00 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:52 AM

Pasak J.M .Barroso, šį susitarimą sudarė Europos Komisija, kuri yra Bendrijos aukščiausioji vykdomosios valdžios institucija, Europos Parlamento vadovybės ir Airijos, kuri šiuo metu pirmininkauja ES.

Tačiau šią sutartį dar turės oficialiai patvirtinti Europos Parlamento įstatymų leidėjai. Balsavimas turėtų vykti kitą savaitę, kai pirmininkavimą ES Tarybai jau bus perėmusi Lietuva.

„Esu laimingas paskelbti, kad šiandien turime politinį susitarimą dėl ES būsimo biudžeto“, - žurnalistams Briuselyje sakė J.M. Barroso.

Patvirtinus visą biudžetą, Lietuvai teks vadovauti deryboms dėl daugiau nei 70 sektorinių biudžetą įgyvendinančių teisės aktų. Jų patvirtinimas būtinas, kad pinigai jau kitąmet galėtų pasiekti šalis nares.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?