Metų vadovu išrinktas „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius

Šiais metais „Metų CEO“ - geriausio vadovo titulą - pelnė didžiausios šalyje ne gyvybės draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Kęstutis Šerpytis. Jį Lietuvos verslo lyderių apdovanojimuose, kuriuos trečią kartą rengia dienraštis „Verslo žinios“, autoritetinga septynių narių, atstovaujančių įvairioms verslo sritims, komisija, pripažino geriausiu vadovu.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:20 AM

Metų CEO K. Šerpytis - vienas labiausiai patyrusių aukščiausio lygio vadovų Lietuvoje, savo patirtį draudimo versle ir vadovo krėsle skaičiuojantis dešimtmečiais. „Lietuvos draudimas“ yra pirmoji ir vienintelė K. Šerpyčio darbovietė: šiemet rugpjūtį sukanka 30 metų, kai jaunas specialistas pirmą kartą pravėrė draudimo bendrovės duris. Būdamas vos 31-nerių metų (1992-aisiais) K. Šerpytis tapo „Lietuvos draudimo“ generaliniu direktoriumi.

Per 21 metus, kai įmonei vadovauja K. Šerpytis, kompanijoje įgyvendinta daugiau nei 200 reikšmingų pokyčių projektų, o už inovatyvumą ir novatoriškumą „Lietuvos draudimas“ pelnė vieną reikšmingiausių tarptautinių apdovanojimų - „European Bussiness Awards“ buvo išrinkta kaip viena iš 10 novatoriškiausių bendrovių Europoje.

Šiuo metu „Lietuvos draudime“ dirba daugiau nei 1100 darbuotojų, bendrovė turi plačiausią draudimo konsultantų tinklą Lietuvoje.

„Lietuvos draudimas“ ne kartą buvo nominuotas ir apdovanotas įvairiuose rinkimuose: bendrovė įvertinta kaip patraukliausias, geidžiamiausias darbdavys, pelnė „Metų darbovietės“ apdovanojimą, Ūkio ministerijos apdovanota kaip vieta, kurioje gera dirbti, žurnalo „World Finance” pripažinta geriausia Lietuvos draudimo kompanija. Taip pat bendrovės finansų direktorius pripažintas Metų efektyviausiu finansų direktoriumi. K. Šerpytis yra tapęs „Verslo šlovės galerijos“ laureatu.

Trečius metus rengiamo konkurso komisija lyderį rinko pagal tris esminius kriterijus: jo vadovaujamos bendrovės sukuriamą naudą akcininkams, darbuotojams ir visuomenei. Pernai „Lietuvos draudimas“ uždirbo 56 mln. litų pelno, bendrovės pasirašytos įmokos išaugo 7,6 proc. iki 380 mln. litų, o klientams atlyginta žalų už 189 mln. litų. „Lietuvos draudimas“ taip pat yra finansiškai stipriausia draudimo bendrovė: jos turima mokumo atsarga, sudaranti 188 mln. litų, net 3 kartus viršijo būtinąją mokumo atsargą.

Pernai „Metų CEO“ titulą laimėjo tuomet dar biofarmacijos bendrovei „Sicor Biotech“ vadovavęs Vladas Algirdas Bumelis, 2011-ųjų Metų CEO tapo tuometinis „Teo” vadovas Arūnas Šikšta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.