Briuselis „Air Lituanica“ lėktuvą nutupdė ant torto

Pirmojo skrydžio proga Briuselio oro uostas sekmadienio vakarą surengė iškilmingas lietuvių oro bendrovės sutiktuves. Ant didžiulio torto, iškepto ta proga, puikavosi gaublys, „Air Lituanica“ atributika puoštas lėktuvėlis ir Vilniaus simboliais tapę angelai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:17 AM

Sekmadienio vakarą „Air Lituanica“ surengė savo pirmąjį skrydį. Į Briuselį 76 vietų lėktuvu išskrido 72 keleiviai.

„Air Lituanica“ vadovo Eriko Zubraus teigimu, pirmieji lietuviškos aviakompanijos skrydžiai rinkoje buvo sutikti itin palankiai.

„Ypač džiugina tai, kad daugiau bilietų parduodama ne iš Lietuvos, bet iš užsienio – atvykimui į Vilnių. Tai neabejotinai turės teigiamą reikšmę Lietuvos atvykstamojo turizmo skatinimui“, - sakė E. Zubrus.

Sveikindamas naująją oro bendrovę, Briuselio oro uosto marketingo vadovas Léonas Verhallenas pabrėžė, kad šeši vakariniai skrydžiai per savaitę iš Briuselio į Vilnių nuo šiol garantuos patogų susisiekimą verslo ir valstybinio sektoriaus keliautojams bei greito ir dažno susisiekimo galimybę laisvalaikio turistams: „Nereikia net sakyti, kaip didžiuojamės, kad „Air Lituanica“ Briuselį pasirinko pirmąja savo skrydžių kryptimi”.

Lėktuvą atgaliniam skrydžiui į Vilnių Briuselio oro uostas išlydėjo tradicinėmis vandens patrankomis, skirtomis pasveikinti naujas aviakompanijas.

Briuselio oro uoste šiuo metu skrydžius vykdo 65 oro bendrovės 200 šimtais krypčių, kurios per mėnesį vidutiniškai perveža 1,7 mln. keleivių.

Briuselio kryptimi „Air Lituanica“ skrydžius vykdys kasdien išskyrus šeštadieniais 76 vietų orlaiviu „Embraer 170“. Iš Vilniaus į Briuselį lėktuvas kils 18 val. 30 min., iš Briuselio į Vilnių – 20 val. 35 min. Kelionė į vieną pusę truks 2 val. 20 min.

Nuo liepos 8 dienos taip pat kasdien bus vykdomi skrydžiai į Amsterdamą. Lėktuvas iš Vilniaus kils ryte, 6 val. 25 min., o iš Amsterdamo į Vilnių – 10.00 val. Kelionės trukmė į vieną pusę – 2 val. 15 min.

Nuo rugpjūčio 5 d. prasidės keturis kartus per savaitę vyksiantys Air Lituanica skrydžiai į Berlyną. Šių metų rudenį „Air Lituanica“ pradės skrydžius ir į Maskvą, Miuncheną ir Prahą.

„Air Lituanica“ skrydžiai yra vykdomi bendradarbiaujant su Estijos oro linijų bendrove „Estonian Air“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.