Oro uostuose - vadovų rokiruotė

Tarptautiniame Kauno oro uoste (TKOU) liepos viduryje keisis vadovas. Laikinai jam vadovaujanti komercijos skyriaus vadovė Jūratė Baltrušaitytė keliasi į Vilnių ir vadovaus sostinės oro uosto komercijai. Neseniai Tarptautiniam Vilniaus oro uostui pradėjo vadovauti teisininkas Gediminas Almantas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:35 AM

Kaip sakė Susisiekimo ministerijos atstovai, TKOU vadovauti bus paskirtas kitas laikinasis vadovas, greičiausiai generalinio direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Jonas Gurskas.

Šiuo metu sprendžiamas visų šalies oro uostų likimas. Susisiekimo ministerija gegužės pabaigoje nutarė, kad tarptautiniai Kauno ir Palangos oro uostai bus jungiami prie Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU). Šitaip Susisiekimo ministerija užsimojo oro uostų valdymą padaryti veiksmingesnį. „Kadangi įmonė bus bendra, tad ir komercijos vadovo reikės pagrindiniame biure. Jūratė yra tinkamas žmogus. Susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas yra kartu su ja dirbęs, gerai ją vertina. Tai sujungimo pradžia“, - sakė Susisiekimo ministerijos atstovas Ričardas Slapšys.

"Tai būsimų permainų pradžia. Man tai didelis iššūkis, labai džiaugiuosi, kad galėsiu prie to prisidėti", -- sakė 32 metų J. Baltrušaitytė.

Kraustytis gyventi į Vilnių ji bent jau kol kas neketina: "Vilnius ne taip ir toli".

Kad oro uostai būtų valdomi vienos įmonės reikia gauti Seimo pritarimą. Taip pat, anot susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, reikės sulaukti ir Vyriausybės pritarimo.

„Pagal optimistinį požiūrį, procesas galėtų baigtis kitų metų vasarą“, - yra sakęs susisiekimo ministras.

Šitaip planuojama sutaupyti 1,2 mln. litų per metus, tačiau teks atleisti 23 darbuotojus. Kokių sričių specialistai liktų už borto, kol kas ministerija nesvarsto.

Rengiant tokį sujungimo planą, buvo pasitelkti teisės ir ekonomikos ekspertai, tarp jų - įmonė „Ernst&Young“.

„Manome, kad toks oro uostų sujungimas iš esmės leistų efektyviau valdyti keleivių srautus, rinkodaros dalykus ir duotų sinerginį efektą“, - aiškino R. Sinkevičius.

TKOU tapus padaliniu, konkursas į vadovo vietą gali būti ir neskelbiamas, į šį postą tiesiog gali būti paskirtas tinkamas specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.