Uždaroma lietuviškoji žurnalo „Playboy“ versija

Lietuvos spausdintos žiniasklaidos horizonte - dar vienas saulėlydis. Praėjusią savaitę pranešta apie norvegų finansuojamo nemokamo laikraštuko „15 min“ pabaigą, o šiandien paaiškėjo, kad gegužę išleistas lietuviškas žurnalo „Playboy“ numeris - jau paskutinis. Tai portalui lrytas.lt patvirtino jo redaktorius Aidas Puklevičius. Anot jo, tokį sprendimą priėmė lietuviškosios žurnalo versijos leidėjai. „Jau padėjau ant stalo pareiškimą, man pasakyta, kad naujo žurnalo numerio nebereikia ruošti“, - sakė A. Puklevičius.

H. Hefnerio idėjos neprigijo Lietuvoje - kai žurnalas "Playboy" šemet švęs 60-metį, lietuviškosios jo versijos kioskuose nebebus.<br>"Playboy"
H. Hefnerio idėjos neprigijo Lietuvoje - kai žurnalas "Playboy" šemet švęs 60-metį, lietuviškosios jo versijos kioskuose nebebus.<br>"Playboy"
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-07-03 18:44, atnaujinta 2018-03-04 23:21

Konkrečių priežasčių, dėl kurių prieš 60 metų JAV Hugh Hefnerio pradėtas leisti žurnalas atsisveikina su Lietuva, jis nenorėjo komentuoti. Tačiau užsiminė, kad jos susijusios su finansais ir bendromis tendencijomis spausdintų leidinių rinkoje.

„Tai nėra vienintelis spaudos leidinys, kuris pastaruoju metu uždaromas. Rinkoje vyksta persiorientavimas. Nežinau, gal žurnalas dar kada nors bus atgaivintas, kiek žinau, vyko derybos su centrine „Playboy“ būstine dėl licencijos mokesčio sumažinimo.

Ką veiksiu toliau? Nežinau, turiu visokių reikalų ir projektų iki vasaros pabaigos, o paskui galvosiu“, - sakė A. Puklevičius.

Nuo 2008-ųjų Lietuvoje leistas žurnalas ne kartą keitė savininkus. Nuo 2012-ųjų jį leido bendrovė „Balsas.lt leidiniai“.

„Šiek tiek gaila, žinoma. Ne, ne dėl nuogų moterų nuotraukų – jų galima už dyką prisižiūrėti internete, man tai nebuvo pagrindinis žurnalo elementas. Gaila dėl straipsnių, kurių žurnale būdavo neblogų“, - komentavo A. Puklevičius.

Per penkerius gyvavimo metus „Playboy“ puslapius papuošė ne viena apsinuoginusi žinoma Lietuvos moteris – nuo „69 danguje“ narės Nijolės Pareigytės iki tuometės grupės YVA atlikėjos Kristinos Ivanovos ir manekenės Giedrės Rusytės.

Pirmojo „Playboy“ numerio viršelį puošė Astos Valentaitės, o gegužę išleisto paskutiniojo – popgrupės „Agentūra“ dainininkių nuotrauka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.