Atostogaujantiems – patogi svečio lova

Vasarą dažnas mūsų sulaukia atostogaujančių giminaičių ar draugų. Jei gyvenate erdviame būste, matyt, turite ir svečiams skirtą kambarį, o jei vietos nedaug? Ar turite ant ko guldyti užgriuvusius svečius?

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Jul 8, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:23 PM

Tėvų, senelių namuose, ko gero, dar galima rasti sudedamąją lovą – prieš keliasdešimt metų itin populiarią sulankstomąją lovą arba išskleidžiamą fotelį.

Šiandien svečių lovų pasirinkimas yra kur kas įvairesnis, rašo „Lietuvos rytas".

Be sulankstomųjų lovų ir fotelių, siūloma pripučiamųjų čiužinių – lovų, antčiužinių, taip pat lengvai miegoti skirta vieta paverčiamų porolonu užpildytų sulankstomųjų pufų.

Pripučiamieji čiužiniai

Visais metų laikais didžiausią paklausą turi pripučiamieji arba savaime prisipučiantys čiužiniai-lovos, o nuo jų šiek tiek atsilieka sulankstomosios lovos su čiužiniais.

Pripučiamieji čiužiniai yra ir pigiausia alternatyva įprastai lovai, nes jų kainos paprastai prasideda nuo 30 iki 200 litų.

Dalis čiužinių sudaryti iš dviejų sukabinamų dalių: sutvirtinus du čiužinius galima sukurti minkštesnį guolį arba, atkabinus konstrukciją, įrengti laikinas vietas, skirtas miegoti dviem asmenims.

Pirkdami pripučiamąjį laikiną miegamojo baldą neužmirškite įsigyti ir oro pompos jam pripūsti.

Tam tiks elektrinės, dumplinės arba dvigubo įpūtimo rankinės pompos. Taip pat apžiūrėkite, ar prekė parduodama su įmaute, kuri padės išlaikyti čiužinio kokybę tuo metu, kai jis nebus naudojamas.

Labai praktiška namuose turėti vieną du miegmaišius, nes netikėtai užklupus svečiams nereikės sukti galvos, iš kur gauti papildomą paklodę ar antklodę. Miegmaišis atstos juos abu.

Baldai su paslėpta lova

Šiemet vienoje didžiausių baldų parodų „iSaloni“, įvykusioje Milane, architektę Ievą Prunskaitę ypač sužavėjo gražaus dizaino ir patogūs sulankstomieji foteliai, kurie lengvai transformuojami į laikiną miegoti skirtą lovą.

„Baldų gamintojai pagaliau suprato, kad tokie baldai namuose yra labai reikalingi, ir ėmė galvoti apie jų dizainą, nes iki tol sulankstomieji foteliai atrodė gana prastai“, – sakė I. Prunskaitė.

Tokiam funkcionaliam foteliui neturintiems vietos architektė patarė miego vietas svečiams planuoti renkantis minkštuosius svetainės baldus.

Svetainės baldai (sofa, kampiniai baldai ir kt.) turėtų būti tokio dydžio, kad ant jų būtų įmanoma miegoti, ir jie turėtų išsiskleisti arba turėti išvažiuojamąją lovos konstrukciją.

Prieš perkant I.Prunskaitė patarė būtinai tokius baldus išbandyti patiems – ar patogu ir paprasta jų mechanizmą išskleisti, atgal sudėti ir ant jų gulėti. Išlankstymo procesas neturi varginti.

Kitas patarimas – būtina išmatuoti šio baldo dydį, kad jis išskleistas tilptų jūsų kambaryje.

„Visada patogiau miegoti ant baldo, turinčio vientisą čiužinį.

Kai baldas į lovą transformuojamas iš savo išvažiuojamųjų stalčių ar kitų sudedamųjų atskirų dalių, dažnai atsiranda tarpų, sukeliančių nepatogumų miegoti.

Tokiais atvejais gali išgelbėti sulankstomieji ploni čiužinukai, kitaip dar vadinami antčiužiniais. Aš tokį namuose turiu jau trečius metus.

Kadangi nenoriu jo laikyti susukto, naudoju ant savo lovos čiužinio, o atvykus svečiams paprasčiausiai patiesiu jiems jį ant kilimo ar grindų miegoti“, – kalbėjo I. Prunskaitė.

Šezlongas ar hamakas?

Pasak jos, mažose namų erdvėse gyvenantys žmonės dažnai įsirengia nuo sienos ar iš spintos nusileidžiančias lovas. Tokios lovos puikiai tinka svečiams apnakvindinti.

„Pastaruoju metu labai madinga namų interjere naudoti ir prieš beveik šimtmetį sukurtus šezlongus. Jų gulimąją poziciją galima keisti, pavyzdžiui, kojas pakelti į viršų.

„Na, šezlonge praleisti naktį gal ir nebūtų labai patogu, tačiau tikrai įmanoma. Be to, tai būtų labai gražus ir madingas interjero elementas.

Kita netradicinė svečio lova galėtų būti ir hamakas.

Pakabintas kambaryje jis iš bėdos tiktų ir vienai nakvynei“, – svarstė Ieva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?