Rusija stabdo mėsos importą iš Lietuvos

Rusija nuo liepos vidurio stabdo atvėsintos kiaulienos ir jautienos importą iš Lietuvos, nes tikrindami įmones Rusijos inspektoriai rado latviškos ir lenkiškos mėsos. Nuo liepos 15 dienos Rusija neįsileis lietuviškos mėsos. Apie tai pranešė portalas vz.lt, kuris remiasi naujienų agentūra BNS.

Nuo liepos 15 dienos Rusija neįsileis lietuviškos mėsos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Nuo liepos 15 dienos Rusija neįsileis lietuviškos mėsos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 8:53 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:54 AM

„Rusijos pareigūnai nepatenkinti, kad Lietuvos įmonėse aptiko mėsos iš Latvijos, Lenkijos, kur, jų teigimu, yra įmonių, kurioms uždrausta eksportuoti produkciją į Rusiją dėl įvairių reikalavimų neatitikimų“, - naujienų agentūrai BNS sakė J. Milius.

Jis teigė, kad latviškos ir lenkiškos mėsos rasta vienoje didžiausių šalyje Kretingalės mėsos perdirbimo įmonėje „Agrovet“.

„Įvertinant inspektavimo metu aptiktus pažeidimus, taip pat reguliariai aptinkamus pažeidimus vykdant lietuviškos produkcijos stebėseną, nuo liepos 15 dienos įvedami laikini ribojimai įvežant atvėsintą kiaulieną ir jautieną iš Lietuvos į Rusiją. Jie galios iki situacijos sureguliavimo“, - Rusijos tarnybos pranešimą cituoja BNS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.