Lietuviai baltarusiams stato milžinišką prekybos centrą

Rezultatai šiandien, o ne rytoj! Štai taip imdamiesi bet kokio projekto galvoja įmonių grupės „Projestos projektai” žmonės.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Barzdžiūnaitė

Jul 13, 2013, 10:28 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:12 AM

Dėl ilgametės patirties, darnaus darbų organizavimo ir atsakingumo ši kompanija jau kelerius metus sėkmingai projektuoja, valdo ir stato šiuolaikinius prekybos centrus artimiausiems kaimynams.

Baltarusių bendrovė „Majakinvest” liko sužavėta jų 2012 metais suprojektuoto 53 tūkst. kvadratinių metrų prekybos ir pramogų centro „Kit” pastato.

„Projestos projektų” specialistai sėkmingai pritaikė geriausias Lietuvoje naudojamas panašių centrų projektavimo bei statybų idėjas, todėl šio pastato projektas išsiskyrė iš esamų ne tik Minske, bet ir visoje Baltarusijoje.

Tai šiuolaikiškas, funkcionalus ir patogus centras, kuriame gerai jausis ir pirkėjai, ir ten dirbantys žmonės.

Laimėjusi projekto konkursą, vėliau lietuvių bendrovė laimėjo statybų generalinio rangovo konkursą ir darbus pradėjo jau prieš pusmetį.

Vertė – per 54 mln. JAV dolerių

Kompleksą „Kit” sudaro prekybos ir pramogų centras su požemine automobilių stovėjimo aikštele bei vienuolikos aukštų administracinis pastatas.

„Bendroji bendrovės statomo objekto vertė yra per 54 mln. JAV dolerių. Radome bendrą kalbą su užsakovais – jie mumis pasitiki, o mes stengiamės pateisinti jų lūkesčius, – „Lietuvos rytui” sakė „Projestos projektų” bendraturtis, valdybos pirmininkas bei generalinis direktorius Rytis Kanapėnas. – Taikome vakarietišką kokybės ir vadybos kontrolę.”

Šiuo metu objekte dirba per 50 aukštos kvalifikacijos įvairių sričių specialistų ir daugiau nei 150 statybininkų.

Tarp jų – ir aukštos kvalifikacijos baltarusiai specialistai. Suvieniję pajėgas subrangos darbus čia atlieka ne tik lietuviai, bet ir keletas žinomų Baltarusijos statybos įmonių.

Taps Minsko pažiba

Darbai čia atliekami pagal Baltarusijoje dar naujas, tačiau Lietuvoje ir Vakaruose jau išbandytas technologijas.

Matydami tokį aukštąjį darbų pilotažą užsakovai neabejoja, kad objektas bus pabaigtas laiku – įkurtuvės turėtų įvykti 2014-ųjų balandžio mėnesį, prieš pat pasaulio ledo ritulio čempionatą, vyksiantį Minske.

„Ir mes, ir užsakovai bendrovė „Majakinvest” tikimės, kad šis objektas taps Minsko pažiba, o šis statinys gerokai kilstelės kitų prekybos ir pramogų centrų statybų kartelę”, – sakė Baltarusijos įmonėms vadovaujantis „Projestos projektų” bendraturtis ir valdybos narys Darius Baliukevičius.

Ne pirmas projektas

Šiuo metu „Projestos projektai” rengia daugiau kaip dešimt komercinės paskirties pastatų statybos ir valdymo projektų.

Tarp jų svarbiausias – per 50 tūkst. kv. m pramogų ir prekybos centras „Kit”, kurį atidaryti numatyta irgi 2014 metų balandžio mėnesį, prieš pat pasaulio ledo ritulio čempionatą. Tačiau jau dabar vyksta derybos dėl kito, per 100 tūkst. kv. m ploto pastato projektavimo ir statybos darbų.

„Kit” – didžiausias prekybos centras, kurio generalinė rangovė – lietuvių kapitalo įmonė.

„Pagrindiniai veiksniai, lėmę sėkmę konkurse, – sėkminga ir ilgalaikė įmonių grupės veikla, taip pat sėkminga bei nepriekaištinga veikla ir Baltarusijoje”, – teigė R.Kanapėnas.

Šioje šalyje 2011–2012 metais „Projestos projektai” suprojektavo ir pastatė apie 10 tūkst. kvadratinių metrų prekybos centrą „Evroopt” Rečycos mieste (Gomelio sritis). „Projestos projektų” grupėje dirba 50 žmonių komanda.

Didelė kompanija

„Projestos projektai” – tai komercinės paskirties objektų statybų, valdymo ir investicinė lietuvių kapitalo įmonių grupė, įkurta 2002 metais, vienijanti Lietuvos ir kelias Baltarusijoje veikiančias įmones:

UAB „Projestos projektai” – kontroliuojanti įmonė;

„Projestos projektai” – atstovybė Baltarusijoje;

„Proesta” – užsienio kapitalo bendrovė;

UAB „Veduta” – kvalifikuota projektavimo įmonė;

UAB „Projestos turtas” – investicinė įmonė.

Šiuo metu „Projestos projektai” rengia per dešimt įvairios paskirties pastatų projektų. 2012 metų pabaigoje pastatė ir sėkmingai atidarė apie 10 tūkst. kv. m ploto prekybos centrą Rečycos mieste (Gomelio sr.).

Įmonių grupės „Projestos projektai” valdyba

Rytis Kanapėnas – steigėjas, valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius;

Darius Baliukevičius – Baltarusijoje veikiančių įmonių vadovas, valdybos narys ir direktoriaus pavaduotojas;

Dalia Glazinskienė – valdybos narė, grupės finansų vadovė;

Romanas Mankus – valdybos narys, grupės projektavimo įmonės UAB „Veduta” vadovas;

Vladimiras Karpukas – valdybos narys, Baltarusijoje veikiančių įmonių statybų vadovas.

Veikla Baltarusijoje

2010 metais Baltarusijoje įkurta „Projestos projektų” atstovybė šiuo metu rengia daugiau kaip dešimt įvairios paskirties pastatų projektų.

Tarp šių projektų svarbiausias – per 50 tūkst. kv. m pramogų ir prekybos centras „Kit”, kurį atidaryti numatyta 2014 metų balandžio mėnesį, bet jau dabar vyksta derybos dėl kito, per 100 tūkst. kv. m ploto pastato projektavimo ir statybos darbų.

„Projestos projektų” grupė jau ketina investuoti į komercinės paskirties objektus Baltarusijoje.

Veikla Lietuvoje

Įmonių grupė Lietuvoje pastatė daugiau kaip 10 įvairių prekybos centrų ir parduotuvių.

„Projestos projektai” pirmieji rinkai pasiūlė autobusų stočių su prekybos centrais projektus.

Tokios jau pastatytos kartu su „Maxima” ir „Iki” Klaipėdoje, Skuode, Kėdainiuose, prekybos centrai – Vilniuje, Molėtuose. Pastaruosius objektus „Projestos projektai” sėkmingai pastatė savo ir pritrauktomis lėšomis ir juos išnuomojo.

2011 metais bendrovės „Projestos projektai” pelnas siekė 5 mln. litų.

Beje, daugumą prekybos centrų „Projestos projektai” statė sunkiuoju krizės laikotarpiu, tad galima teigti, kad duodami darbo iš sunkmečio nagų ištraukė keletą šiuo metu gerai žinomų statybos ir projektų valdymo įmonių.

Projektavimo darbus atlieka „Projestos projektų” grupės įmonė bendrovė „Veduta”. Lietuvoje suprojektuota beveik 100 komercijos-prekybos paskirties objektų pagrindiniams šalies prekybos tinklams („Maximai”, „Iki”, „Norfai”, „Rimi”, „Bauhof” ir kt.).

Šiais ir kitais metais numatyta apie 60 mln. litų „Projestos projektų” grupės investicija į šiuo metu pradedamus plėtoti komercinės paskirties objektus Lietuvoje, kurių bendrasis plotas viršys 30 tūkst. kvadratinių metrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.