Naujas būdas įsiūlyti vartojimo paskolą - atnešti ją į namus

Nors Lietuvoje „greitąjį“ vartojimo kreditą galima gauti vos išsiuntus trumpąją žinutę telefonu ar užpildžius anketą internetu, naujas rinkos žaidėjas sako, kad gali pasiūlyti dar kai ką, kas galėtų sudominti kone 100 tūkstančių klientų. Įsivaizduokite, kad kredito tarpininkas asmeniškai ateina pas jus į namus, ir, apžiūrėjęs, kaip gyvenate, sužinojęs, kiek uždirbate, pats įteikia pluoštą banknotų. Ir, kol mokate paskolą, į jūsų duris beldžiasi kiekvieną savaitę – išgerti kavos bei pasikalbėti apie gyvenimą ir pinigus.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Jul 16, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:21 AM

Dažniausiai į klientų duris belsis maždaug 45 metų moterys. Tikėtina, kad didesnioji dalis klientų bus tokia pat. Ne bedarbiai, kuriems reikia pinigų čia ir dabar, nepaisant palūkanų, o atsakingos ir nuolatines pajamas turinčios šeimos.

„Mes orientuojamės į žmones, mūsų klientus ir galvojame kad tai verslas – moterys moterims. Žmonės, kurie ateina į namus ir žino savo klientus“, - sakė „Provident Polska“ Verslo paramos departamento direktorius Piotras Kaliszas.

Lietuviška kompanija „Provident Finansai“ savo paslaugas pristatė Jungtinės Karalystės ambasadoje. Mat būtent toje šalyje veiklą pradėjo prieš 130 metų.

Naujasis vartojimo paskolų rinkos žaidėjas nesibaimina konkurencijos. Esą dabar daugelis „greituosius“ kreditus teikiančių įmonių Lietuvoje skolina mažas sumas ir trumpam laikotarpiui, o bankai skolina tik dideles sumas. Metams – dvejiems paskolas nuo 300 iki 7000 tūkst. Lt siūlantis „Provident Finansai“ jaučiasi esąs kažkur per vidurį. Be to, skiriasi jų darbo stilius – kiekvienas vartotojas vertinamas asmeniškai.

„Mes nesame ta kompanija, kuri gauna žinutę ar elektroninį laišką ir per 15 minučių išduoda paskolą, o paskui reikalauja didelių delspinigių. Mes pažįstame savo klientus“, - aiškino P. Kaliszas.

Jis pasakojo, kad pas kiekvieną klientą asmeniškai apsilankys draudimo tarpininkas, kuris galės įvertinti šeimos gyvenimo būdą, aplinką, konkrečiai pasiūlys kokią paskolą imti, kaip valdyti finansų srautus.

„Tarpininkai lankysis pas klientus kiekvieną savaitę. Jeigu klientas pasirinktų įmokas mokėti jam asmeniškai kiekvieną savaitę, netaikome delspinigių. Mes sakome – nieko baisaus neatsitiko, padėsime jums susitvarkyti finansinius srautus. Padėsime žmonėms, jeigu jie turės sunkumų“, - aiškino P. Kaliszas.

Lietuvoje ši kompanija per penkerius metus ketina įdarbinti apie 700 žmonių. Iš jų apie 600 kredito tarpininkų. Siūlydama naujų darbo vietų, bendrovė jau dabar naudojasi valstybės parama naujoms darbo vietoms kurti.

Absolventą įdarbinantis darbdavys pretenduoja į paramą: padengiama pusė jauno darbuotojo atlyginimo, tačiau ne daugiau nei 2000 litų, taip pat pusė mokesčių „Sodrai”. Be to, patyrusiam įmonės darbuotojui, kuris imasi globoti jaunąjį kolegą, mokama 20 proc. atlygio dydžio kompensacija.

Kredito tarpininkai gaus savo dalį nuo surastų klientų, tačiau atlyginimas priklausys ne nuo išduotų paskolų, o nuo surinktų įmokų. Tai reiškia, kad jie bus suinteresuoti paskolas teikti tik tiems žmonėms, kurie gali jas grąžinti.

Lietuvoje „Provident Finansai“ planuoja investuoti 28 mln. Lt. Anot kompanijos Verslo paramos departamento direktoriaus Roberto Pawlako, didelė dalis investicijų teks finansiniam švietimui. Įmonė ketina įsteigti penkis centrus didmiesčiuose ir keletą mažesnių regionuose, o pradės nuo Vilniaus ir Kauno.

„Provident Finansai“ priklauso tarptautinei finansų grupei „International Personal Finance“ (IPF).

„Lietuva – itin reikšminga mūsų finansų grupės plėtros strategijos dalis. Mums svarbu veikti skaidrioje verslo aplinkoje, todėl būdami šios rinkos dalimi aktyviai dalyvausime jos reguliavimo procesuose“, – akcentavo IPF Komercijos direktorius Davidas Broadbentas.

Kompanija turi 2,4 mln. klientų visame pasaulyje. „Provident“ vardu grupė veiklą vykdo septyniose rinkose: Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Meksikoje, Rumunijoje, o nuo 2013 metų – ir Lietuvoje. IPF akcijos kotiruojamos Londono bei Varšuvos biržose.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.